У Путіна пригрозили Ердогану за підтримку і захист України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна пригрозили Ердогану за підтримку і захист України

У Путіна пригрозили Ердогану за підтримку і захист України
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна попередила президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, США, НАТО, що їх підтримка і захист України погано скінчиться. У Кремлі обурені поставками в Україну турецьких ударних безпілотників і військовою активністю США в районі України.

Джерело: ТАСС

З погрозами і попередженнями на адресу союзників України виступив глава російського МЗС Сергій Лавров. Він вимагає, щоб Туреччина відмовилася від продажу Києву ударних безпілотників і припинила підтримку України. Лавров пригрозив, що якщо Україна "зірветься на безрозсудні дії", це все скінчиться погано.

Також Лавров запитав у США, чому в Чорне море прямують військові кораблі Штатів. Глава російського МЗС стурбований військовою активністю США в районі України - він попередив, що якщо вона буде "особливо напористою", то Москва буде вживати заходів.

"Задаються питання, що робить Російська Федерація на кордоні з Україною. Відповідь дуже проста: ми там живемо, це наша країна. А ось що роблять Сполучені Штати у вигляді своїх кораблів, військовослужбовців, які постійно організовують якісь заходи по лінії НАТО на Україні, в тисячах кілометрів від своєї власної території, це питання поки залишається без відповіді", - заявив Лавров.

Як Ердоган відреагував на агресію Росії проти України

Турецький лідер засудив загострення на Донбасі і стягування російських військ до українських кордонів. Після переговорів з українським главою Володимиром Зеленським 10 квітня, Ердоган звернувся до українців і запевнив їх у непохитній підтримці.

Турецький лідер підтримав створення Кримської платформи і підтвердив участь Туреччини в ній. Також він наголосив на важливості збереження стабільності і безпеки в Чорному морі.

Він також виступив за мирне вирішення питання з російською агресією на Донбасі. Ердоган побажав, щоб в зоні ООС якомога швидше припинилася ескалація і заявив, що докладе максимальних зусиль для цього.

Як США реагують на агресію Росії проти України

Міністерство оборони США офіційно повідомило, що стурбоване новинами про загостренням ситуації на Донбасі, а Європейське командування збройних сил США привело війська в бойову готовність найвищого рівня після того, як Росія почала активно стягувати війська до кордону з Україною.

На ситуацію миттєво відреагував і сам президент США Джо Байден. Він подзвонив українському лідеру Володимиру Зеленському та запевнив, що Україна не залишиться один на один в боротьбі з Росією. Байден також закликав Путіна припинити "залякування" Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?