Комісія Україна-НАТО збирається на екстрене засідання через агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Комісія Україна-НАТО збирається на екстрене засідання через агресію Росії

Комісія Україна-НАТО збирається на екстрене засідання через агресію Росії
Джерело:  online.ua

У вівторок, 13 квітня, в Брюсселі відбудеться екстрене засідання Комісії Україна-НАТО за участю глави МЗС України Дмитра Кулеби. Про проведення цього засідання домовився президент України Володимир Зеленський під час недавньої телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столенбергом.

Джерело: МЗС України

У дипвідомстві уточнили, що засідання Комісії Україна-НАТО ініціював офіційний Київ в рамках статті 15 Хартії про особливе партнерство. Глава МЗС України і представники НАТО обговорять стягування Росією військ до кордонів України і шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

В рамках візиту в Брюссель Кулеба також проведе переговори з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як в НАТО реагують на загострення на Донбасі

Керівництво НАТО застерігає команду глави Кремля Володимира Путіна від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ у українського кордону і порушень припинення вогню на Донбасі. На ескалацію також особисто відреагував генсек НАТО Єнс Столтенберг - він подзвонив Зеленському та запевнив його в підтримці з боку Альянсу.

Паралельно з дзвінком Зеленському Столтенберг закликав союзників Альянсу приделити більше уваги безпеці в Чорноморському регіоні і посилити там військову присутність.

Що відбувається на кордонах України з російської сторони

  • Росія раптово почала стягувати військових і зброю до кордонів України кілька тижнів тому під приводом військових навчань і тренувань. У Міноборони РФ не приховують, що в квітні російські військові проведуть понад 4 тисяч навчань, більшість з яких пройдуть в українських кордонів.

  • Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що Росія готується до дій, які повинні спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. На небезпечну ситуацію відреагували вже США, НАТО і країни ЄС.

  • Свою стурбованість, зокрема, висловив Пентагон, а Європейське командування збройних сил США привело війська в повну бойову готовність найвищого рівня. У німецькому Бундестазі засудили дії РФ, назвавши "вкрай небезпечними". Підтримку Україна також отримала від Канади і Великої Британії.

  • Росія погрожує жорсткою відповіддю за допомогу Україні. Кремль попередив, що будь-який розгортання військ США і НАТО в Україні призведе до подальшого напруження біля кордонів Росії і змусить Росію піти на додаткові заходи для забезпечення власної безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?