Війська США екстрено привели в повну боєготовність через загострення на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Війська США екстрено привели в повну боєготовність через загострення на Донбасі

Війська США екстрено привели в повну боєготовність через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як проросійські сили на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох бійців ЗСУ. Окрім того, владу США стурбував той факт, що РФ активно стягує війська до кордону з Україною.

ДжерелаPoliticoNew York Times

За словами представників іноземних видань, такими даними з ними поділилися американські військові чиновники, які говорили на умовах анонімності.

Чому Пентагон вирішив привести війська у вищу боєготовність

"Пентагон насторожило те, як Росія на цьому тижні активізує свою діяльність у Східній Європі та Арктиці, кидаючи новий виклик молодій адміністрації Байдена", - розповідають анонімні співрозмовники видань.

Окрім того, наголошується, що відповідальний за оборону Штатів генерал Глен Ван Херк стурбований через сплеск російської агресії. Він також звернув увагу на те, що команда Володимира Путіна хоче "відновити свій вплив на світовій арені".

"Минулого тижня Європейське командування американської армії у відповідь на розгортання додаткових російських військ підвищило рівень спостереження з "можливої кризи" до "потенційної неминучої кризи" - найвищого рівня", - повідомляють іноземні видання.

Путін перевіряє реакцію Байдена

На переконня деяких впливових американських чиновників, РФ просто брязкає зброєю і насправді навіть не планує починати атаку на Україну. Інші ж переконані, що плани Кремля наразі туманні й операція, нібито, спрямована на перевірку нового очільника Білого дому Джо Байдена й може швидко перерости "у щось більш зловісне".

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?