На Донбасі почався запеклий бій — загинули 4 бійця ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі почався запеклий бій — загинули 4 бійця ЗСУ

На Донбасі почався запеклий бій — загинули 4 бійця ЗСУ
Джерело:  online.ua

26 березня проросійські бойовики обстріляли позиції Збройних Сил України в районі Шумів — згідно з останніми даними, в результаті ворожих дій загинули 4 захисники України. Про це повідомив у Фейсбук український журналіст Юрій Бутусов. За його словами, окупанти ведуть вогонь з мінометів. Обстріл почався 26 березня о 13:45, передає ONLINE.UA.

"Після ротації 503 батальйону морської піхоти російські війська різко посилили активність у цьому районі. Ситуація не може не викликати занепокоєння", – зазначив він.

Окрім того, журналіст звернув увагу на те, що саме у Шумах – одна з тих точок, де ворог постійно проводить обстріл з гаубиць, мінометів і стрілецької зброї.

"Є висока ймовірність, що в районі Шумів може послідувати російська атака для захоплення передових українських позицій",– наголосив Юрій Бутусов.

Він також нагадав, що в листопаді 2020 року у Шумах російське командування вимагало провести "інспекцію" української лінії оборони.

Варто також зазначити, що 26 березня Міноборони України повідомило, що Росія задля ескалації ситуації на Донбасі постійно нарощує бойовий потенціал. Згідно з даними української розвідки, російські збройні сили проводять оперативну та бойову підготовку. Окрім того, наголошується, що під час цих заходів відпрацьовують пересування військ поблизу кордонів з Україною.

"Проте під прикриттям цих маневрів окупанти перевидають на окуповані території Донеччини та Луганщини кадрових військових. Ними доукомплектують з'єднання і частини першого та другого армійських корпусів.Контроль за комплектуванням підрозділів та інженерно-фортифікаційними роботами окупантів, кажуть розвідники, здійснює безпосередньо комісія збройних сил Росії", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Також вказано, що протягом 25 березня проросійські сили 8 разів порушили режим припинення вогню. Окупанти стріляли з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Де відкривав вогонь ворог:

  • біля Світлодарська,

  • Богданівки,

  • Широкиного.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Зеленський запропонував Путіну новий план щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?