Зеленський запропонував Путіну новий план щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запропонував Путіну новий план щодо Донбасу

Зеленський запропонував Путіну новий план щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що команда українського лідера Володимира Зеленського запропонувала російському президенту Володимиру Путіну новий чіткий план, який дає можливість завершити війну на Сході Україні. За словами політика, наразі офіційний Київ чекає реакції Кремля. Окрім того, Єрмак звернув увагу міжнародної спільноти та українців на те, що Офіс президента дотримується позиції, що під "дорожньою картою" для виконання Мінських домовленостей мають стояти підписи лідерів країн "нормандської четвірки" - України, Росії, Франції та Німеччини. Про це керівник ОП написав у своїй колонці для  LB, передає ONLINE.UA.

Як стверджує член команди Володимира Зеленського, наразі "нормандська четвірка" розробляє новий план імплементації Мінських домовленостей.

"Ми раді, що тепер на столі маємо спільний з колегами з Німеччини і Франції документ... Російській стороні запропоновано абсолютно чіткий план, який дає можливість завершити війну, повернути Україні її людей та території. І все міжнародне співтовариство чекає від РФ конструктивних дій, якщо, звичайно, у неї є на те політична воля", - підкреслив Андрій Єрмак.

За словами очільника Офіса президента, в рішенні членів нормандського формату вже було визначено, що "дорожня карта" Мінська розробляється у чотиристоронньому форматі.

"Безумовно, в розробці плану може брати участь Тристороння контактна група. Але остаточно затверджувати "дорожню карту", на нашу думку, повинні саме глави чотирьох держав. Україні потрібні результати. Саме для чіткого розуміння відповідальності кожної зі сторін під документом мають стояти підписи керівників України, Росії, Німеччини та Франції", - наголосив Андрій Єрмак.

Глава ОП звернув увагу на те, що цю позицію підтримують також офіційні Берлін та Париж.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов закликав українських громадян, а також міжнародних партнерів офіційного Києва не називати Донеччину і Луганщину Донбасом, а також пояснив, чому не потрібно це робити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?