У Путіна пояснили раптовий намір переговорів щодо Донбасу без Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна пояснили раптовий намір переговорів щодо Донбасу без Зеленського

У Путіна пояснили раптовий намір переговорів щодо Донбасу без Зеленського
Джерело:  online.ua

У Кремлі нещодавно оголосили про намір організувати конференцію на рівні лідерів трьох країни — Росії, Франції, Німеччини. Передбачалося, що президенти Володимир Путін та Еммануель Макрон, а також федеральна канцлерка Ангела Меркель обговорюватимуть, зокрема, війну на Донбасі. Водночас участь президента Володимира Зеленського не запланована, що кремлівські представники навіть нібито змогли пояснити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Газета.ру”.

За словами речника російського президента Дмитра Пєскова, ніхто не може заборонити офіційним Москві, Берліну, Парижу обмінюватися думками з найважливіших питань. Прессекретар стверджує, що без участі української сторони неможливо буде узгодити врегулювання.

“Звичайно ж, не вийде. Ніхто не зможе вирішити це питання. Але з іншого боку, навряд чи можна відмовити в праві лідерам трьох країн обмінятися думками з ескалації напруженості на південному сході України”, - наголосив Пєсков.

Нагадаємо, цей контакт у форматі відеоконференції планували буквально напередодні. Утім, її організація несподівано зірвалася.

Офіційний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт підтвердив у понеділок, 29 березня, що вона не проходила.

“Мене раніше запитували про відеоконференції за участю канцлерки, французького і російського президентів. Можу вам сьогодні сказати тільки, що цей захід сьогодні не відбулося. У мене немає подальших деталей для вас”, - наголосив речник.

Українське Міністерство закордонних справ нагадало, що вирішити проблему війни на Донбасі неможливо без Києва.

“Наша позиція — нічого про Україну без України”, - наголосив речник відомства Олег Ніколенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, збройна агресія Росії проти України почалася навесні 2014 року й триває досі. Вона призвела до повної окупації Кримського пів острова та втрати українською державою контролю над окремими районами Донецької, Луганської областей. У вівторок, 30 березня, народні депутати Верховної Ради ухвалили нове спільне рішення з приводу агресивної війни, спрямоване проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?