Кремль оголосив про тисячі навчань у всіх військових округах Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль оголосив про тисячі навчань у всіх військових округах Росії

Кремль оголосив про тисячі навчань у всіх військових округах Росії
Джерело:  online.ua

У Кремлі оголосили про плани проведення масштабних військових навчань по всій Росії упродовж квітня. Армійські перевірки торкнуться всіх військових округів.

Джерело: Інтерфакс

За словами міністра оборони Сергія Шойгу, йдеться навіть про крайню Північ, Курили та Камчатку, а також з’єднання Північного флоту РФ. До навчань залучать буквально всі різновиди російських військ.

В цілому кількість навчань сягатиме за квітень 4 048, з них 812 будуть двосторонніми. Проходитимуть вони на території 101 полігону та 520 об’єктах.

Шойгу під час селекторної наради у вівторок, 6 квітня, оголосив, що війська вже вийшли на полігони.

“Відповідно до плану підготовки Збройних сил в органах військового управління, з'єднаннях та військових частинах почалися контрольні перевірки. Вимагаю забезпечити високу якість контрольних занять і безпеку при пересуванні військових ешелонів і військової техніки”, - резюмував він.

Що відомо про російські навчання

Кремль почав брязкати зброєю по всій Росії ще у березні 2021 року. Тоді тисячі військовослужбовців та безліч одиниць різноманітної техніки, зброї були перекинуті до областей, які за периметром охоплюють український кордон, а також у Крим.

Одночасно з цим бойовики окупаційного режиму на Донеччині та Луганщині не уперше намагаються фактично зірвати режим припинення вогню, регулярно обстрілюють українські позиції — підрозділи ЗСУ з початку 2021 року зазнають втрат.

Яка ситуація на дипломатичному фронті

Раніше в Міністерстві закордонних справ чинну ситуацію назвали найсерйознішим загостренням конфронтації з Росією принаймні за кілька останніх років. З приводу російських “навчань” особисто до президента Володимира Зеленського зверталися американський лідер Джо Байден і керівництво НАТО.

Офіційна Москва продовжує говорити про небажання Києва виконувати домовленості. На тлі повномасштабних навчань біля українських кордонів у Росії говорять про нібито агресивні плани українського уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?