ЗСУ знову зазнали втрат у зоні боїв на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знову зазнали втрат у зоні боїв на Донбасі

ЗСУ знову зазнали втрат у зоні боїв на Донбасі
Джерело:  online.ua

У вівторок, 6 квітня, у зоні бойових дій на сході України загинули одразу два військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил, що підтвердили на офіційному рівні.

Джерело: оперативно-тактичне угрупування “Схід”

За офіційними даними, один боєць Збройних сил загинув внаслідок ворожого обстрілу, а інший після підриву автомобілю на неідентифікованому пристрої. Згаданий обстріл стався неподалік від населеного пункту Невельське Донецької області.

“Внаслідок ворожого мінометного вогню один український захисник отримав поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та на жаль, під час евакуації він помер. Також, неподалік населеного пункту Степне, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення несумісні з життям”, - говориться у заяві пресслужби.

Наразі на місці інцидентів знаходиться керівний склад військової частини разом з робочою групою Військової служби правопорядку. Фахівці встановлюють усі обставини трагедії.

Що відомо про загострення на Донбасі

За попередню добу ворог на сході України здійснив 7 порушень встановленого режиму припинення вогню.

“Внаслідок ворожого вогню двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали кульові поранення, несумісні з життям… На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь”, - констатували в пресцентрі ООС.

Водночас українська сторона проінформувала про кампанію з дезінформації та пропаганди, якими окупанти намагаються дискредитувати підрозділи українських сил в регіоні.

Також зафіксовані роботи зі створення украплень на позиціях ворога. Наприклад, у напрямку позицій ЗСУ облаштовано 5 квітня оборонні споруди під населеним пунктом Калинівка на Донеччині.

Нові загострення тривають на тлі повномасштабних навчань у Росії, згідно з якими Кремль перекинув безліч підрозділів і техніки по всьому периметру українського кордону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?