Розвідка Міноборони розкрила мету навчань армії РФ біля українських кордонів
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Міноборони розкрила мету навчань армії РФ біля українських кордонів

Розвідка Міноборони розкрила мету навчань армії РФ біля українських кордонів
Джерело:  online.ua

Українська розвідка стверджує, що кремлівський агресор перекинув до кордону безліч військових підрозділів і техніки для потенційного підсилення бойовиків в ОРДЛО.

Джерело: Міністерство оборони України

За оприлюдненими даними, йдеться про випадок нового повноцінного загострення, під час якого поновлюватимуться масштабні бої на Донеччині та Луганщині.

“З початку квітня здійснюється доукомплектування бойових підрозділів Південного військового округу ЗС РФ за рахунок прибуття у відрядження особового складу на невизначений термін зі складу Західного, Центрального та Східного військових округів ЗС РФ. У такий спосіб командування противника збільшує постійний резерв для можливості швидкого доукомплектування першого та другого армійських корпусів кадровими російськими військовослужбовцями”, - зауважили в Головному управлінні розвідки.

Раніше українське військове керівництво звертало увагу на участь окупаційних військ безпосередньо у масштабних навчаннях, які почали підрозділи російської армії березні.

“Водночас внаслідок недотримання заходів безпеки при поводженні зі зброєю і боєприпасами зростає кількість безповоротних і санітарних втрат серед російських окупантів. Так, 4 квітня у одному зі з’єднань противника загинули двоє російських військовослужбовців і один отримав важке поранення у результаті вибуху мін, які зберігались з порушенням заходів безпеки”, - додали в Міноборони.

Яка ситуація на Донбасі станом на 6 квітня

За підсумками попередньої доби українська сторона зареєструвала 7 порушень режиму припинення вогню з боку окупаційного режиму Кремля. Ворог застосував великокаліберні кулемети, ручні протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю.

Один український військовослужбовець помер від отриманих поранень.

Водночас російські війська знаходяться уздовж майже всього периметру українського кордону та в Криму. Кремль нарощує збройну присутність під приводом масштабних армійських маневрів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?