Генсек НАТО невідкладно зателефонував Зеленському через витівки РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО невідкладно зателефонував Зеленському через витівки РФ

Генсек НАТО невідкладно зателефонував Зеленському через витівки РФ
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський провів невідкладну телефонну бесіду з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом з приводу загострення у конфронтації з Росією.

Джерело: пресслужба генсека та Офіс президента

За словами Столтенберга, його дзвінок спрямований на підтримку України як суверенної та цілісної держави.

“Я зателефонував президентові Володимиру Зеленському, щоб висловити серйозне занепокоєння російською військовою діяльністю в Україні та навколо неї та порушеннями режиму припинення вогню. НАТО твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми продовжуємо підтримувати наше тісне партнерство”, - говориться у Twitter-повідомленні генсека Альянсу.

Натомість Володимир Зеленський звернув увагу на членство України в НАТО як єдиний шлях припинення збройного протистояння на сході. Він довів до співбесідника інформацію про скупчення військової сили РФ на українських кордонах, де тривають навчання.

“Останні тижні ми спостерігаємо дуже небезпечну тенденцію до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ і кількості загиблих українських захисників”, - наголосив президент.

Одночасно він закликав союзників НАТО приділяти більше уваги на Чорноморського регіону, а також посилювати там військову присутність.

“Така постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству… Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ”, - резюмував Зеленський.

Посилення напруги між Україною та Росією

На тлі періодичних загострень у безпосередньо зоні бойових дій на Донеччині та Луганщині російський агресор організував навесні повномасштабні військові навчання. Вони за дивним збігом тривають по всьому периметру українського кордону та у Криму.

На такі події вже відреагували Сполучені Штати. Окрім політичних заяв командування європейським корпусом американських сил посилило бойову готовність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?