Члени НАТО звернулися до Києва українською мовою
Категорія
Політика
Дата публікації

Члени НАТО звернулися до Києва українською мовою

Члени НАТО звернулися до Києва українською мовою
Джерело:  online.ua

5 квітня Об'єднане командування сухопутних військ НАТО (LANDCOM) неочікувано для всіх у своєму Twitter опублікувало допис українською мовою та публічно звернулося до офіційного Києва.

Джерело: NATO Allied Land Command

Про що повідомили члени НАТО

Представники Альянсу вирішили нагадати українцям та міжнародній спільноті, що Україна стала першою країною-партнером, яка взяла участь в Силах реагування НАТО.

"Україна є цінним партнером Альянсу як один з шести наших партнерів із розширених можливостей, і в даний час в штабі LANDCOM працює один український офіцер", - сказано у повідомленні, яке також продубльоване англійською мовою.

Варто звернути увагу на те, що до допису прикріплені чотири фотографії з українськими військовими на навчаннях НАТО.

Що відомо про NATO Response Force

Що важливо розуміти, сили реагування НАТО (NATO Response Force - NRF) були створені країнами-членами Північноатлантичного Альянсу майже 20 років тому і замінили союзне Командування Європи Мобільними Силами.

До NRF входять сухопутні війська, підрозділи спеціального призначення, повітряних, морських сил.

Не можна також не звернути увагу на те,що вони перебувають у постійній бойовій готовності і залучаються протягом 5 днів до операцій з реагування на кризові ситуації по всьому світу.

Якщо починаються військові конфлікти Сили реагування НАТО мають стримувати ворожі сили до прибуття основного угруповання протягом 30 днів.

Рік томк один із підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ вже отримав відповідний дозвіл від представників Альянсу, а Україна стала першою країною, чий підрозділ SOF увійшов до Сил реагування НАТО без членства у Альянсі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?