Головнокомандувач ЗСУ виступив із важливою заявою про вступ України в НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ виступив із важливою заявою про вступ України в НАТО

Головнокомандувач ЗСУ виступив із важливою заявою про вступ України в НАТО
Джерело:  online.ua

Збройні сили України стали справжнім захисним щитом Європи, а Україна - активним контриб’ютором євроатлантичної безпеки. Вступ нашої держави в НАТО зміцнить не тільки Україну - він так само посилить Організацію Північноатлантичного договору. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак в зверненні до країн Альянсу з нагоди річниці створення Організації Північноатлантичного договору.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Хомчак нагадав, що військово-політичний блок - Організація Північноатлантичного договору - був створений 4 квітня 1949 роки після Другої світової війни заради зміцнення миру і стабільності. Але в 2014 році вперше з повоєнних часів міжнародно визнані кордони в Європі були порушені. І це сталося в Україні, коли Російська Федерація тимчасово окупувала і незаконно анексувала Крим та Севастополь, окупувала частину території Донбасу і розв'язала криваву війну.

Головнокомандувач ЗСУ відзначив, що НАТО допомагають Україні в боротьбі з російською агресією, але зараз вкрай важливо, щоб наша держава отримала членство в Альянсі, оскільки це, перш за все, посилить Організацію Північноатлантичного договору.

Як Україна співпрацює з НАТО

Хомчак зазначив, що Україна активно співпрацює з НАТО по усіх ключових напрямах оборонної реформи і використовує всі доступні для держав-партнерів механізми та інструменти співробітництва, яке поглибилося з отриманням нашою країною статусу партнера по розширених можливостей.

Основними напрямками взаємодії є активізація військового діалогу на стратегічному рівні, співпраця з Альянсом в Чорноморському регіоні, інтенсифікація колективних заходів підготовки військ, в тому числі участь в навчаннях НАТО, обмін інформацією, а також розширення представництва в багатонаціональних органах військового управління НАТО.

У 2021 році, за словами Хомчака, військовослужбовці ЗСУ візьмуть участь у 15 багатонаціональних навчаннях за межами України і 9 на українській території.

"Така співпраця носить мирний характер, працює на зміцнення обороноздатності України та всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Альянсі. Вступ нашої держави в НАТО зміцнить не тільки Україну - він так само посилить Організацію Північноатлантичного договору. За останні роки Збройні Сили України стали справжнім щитом Європи, а наша країна - активним контриб’ютором євроатлантичної безпеки", - підкреслив Хомчак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?