Головнокомандувач ЗСУ невідкладно обговорив з командуванням НАТО ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ невідкладно обговорив з командуванням НАТО ситуацію на Донбасі

Головнокомандувач ЗСУ невідкладно обговорив з командуванням НАТО ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак напередодні ввечері провів невідкладні телефонні переговори з главою військового комітету НАТО Стюартом Пічем. Вони обговорили загострення в зоні ООС і подальший розвиток військового співробітництва між Україною і НАТО. Хомчак попередив Піча, що збройна агресія Росії є загрозою не тільки для нацбезпеки України, а й загрожує стабільності всіх країн Альянсу. Про що домовилися головнокомандувач ЗСУ і представник НАТО повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Генштабу.

"Озброєна агресія Росії в Донбасі є основною загрозою не тільки для України і її національної безпеки, а для безпеки і стабільності усіх країн Альянсу", - поінформував Хомчак Піча про поточну ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Глава військового комітету НАТО в свою чергу відзначив прогрес ЗСУ. Він запевнив, що Альянс продовжить допомагати українській армії зміцнюватися і захищатися від російської агресії.

"Співрозмовники домовилися координувати подальші спільні зусилля щодо поглиблення співпраці між НАТО і Україною в рамках Програми розширених можливостей НАТО, в тому числі і під час чергового засідання Військового комітету НАТО з Україною у другій половині березня цього року в Брюсселі", - учтонілі в Генштабі ЗСУ.

Важливо відзначити, що ситуація на Донбасі загострюється все більше з кожним днем. Тільки напередодні збройні російські формування 14 разів відкривали вогонь по позиціях ООС. Під ворожі обстріли потрапили захисники Катеринівки, Південного, Старогнатівки, Тарамчука, Пєсков, Гнутового, Водяного і Мар'їнки. Бойовики вели вогонь з 82-мм і 120-мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. В результаті обстрілу один український військовослужбовець отримав бойове поранення, ще один боєць ЗСУ загинув від кулі снайпера.

"На зухвалі дії противника наші воїни відкривали вогонь. Про дії збройних формувань Російської Федерації і її найманців повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак попередив українців про загострення на Донбасі, яке, на його думку, стало наслідком запроваджених санкцій РНБО проти глави ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука та інших осіб за фінансування тероризму. Хомчак наголосив, що контрольовані Кремлем бойовики в зоні ООС намагаються створити ілюзію обстрілів з боку української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?