Військові України та НАТО домовилися відпрацювати операції по наступу і обороні
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові України та НАТО домовилися відпрацювати операції по наступу і обороні

Військові України та НАТО домовилися відпрацювати операції по наступу і обороні
Джерело:  online.ua

Військові України та НАТО узгодили план міжнародних навчань "COSSACK MACE - 2021", які планується провести на базі одного з навчальних центрів Збройних Сил України. Було вирішено, що українські прикордонники і військові формування Великої Британії відпрацюють дії українських військових та підрозділів НАТО під час оборонних і наступальних операцій.

Джерело: пресслужба ДПСУ.

План віськових навчань було обговорено наконференції, яка з 29 березня по 2 квітня проходила на базі міжвидового центру підготовки підрозділів Збройних Сил України. Керівник групи планування навчання полковник Віталій Негоденко (Сухопутні війська ЗСУ) зазначив, що участь в навчаннях надасть прикордонникам можливість відпрацювати взаємодію з підрозділами НАТО і Збройними Силами України, а також поліпшити здатність реагування на зміну оперативної обстановки і виникнення раптових ввідних.

Що заплановано на навчаннях

  • відпрацювання сумісності багатонаціональних штабів

  • вивчення процесу прийняття військових рішень

  • проведення оборонних і наступальних операцій під керівництвом багатонаціональних штабів

  • імплементація кращих практик ведення військових операцій з урахуванням досвіду, який українські збройні формування отримали під час проведення ООС

"Навчання «COSSACK MACE - 2021» повинні поліпшити сумісність між військовими формуваннями Великої Британії і України. У рамках цього міжнародного проєкту передбачається спільне планування і виконання операцій батальйонно-тактичного рівня. Навчання дозволять поліпшити злагодженість дій українських військових підрозділів та підрозділів НАТО під час оборонних і наступальних операцій ", - відзначили в ДПСУ.

Головні цілі Cossack Mace-2021

У Генштабі ЗСУ уточнили, що в українсько-британських навчаннях візьмуть участь більше 1000 військовослужбовців з 5 країн НАТО. Згідно зі сценарієм навчання, штаб та підрозділи багатонаціональної бригади будуть залучені до відбиття масштабного наступу збройних сил умовної країни-агресора.

Оперативно-стратегічний фон навчань враховує ймовірний характер розвитку військово-політичної обстановки навколо України. Зокрема, будуть відпрацьовані дії в обороні з подальшим переходом в наступ з метою відновлення державного кордону і територіальної цілісності держави, яка зазнала агресії з боку однієї з вороже налаштованих країн-сусідів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?