Зеленський невідкладно зібрав військових генералів через загострення на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський невідкладно зібрав військових генералів через загострення на Донбасі

Зеленський невідкладно зібрав військових генералів через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів закриту нараду з військовими генералами, представниками силових структур і розвідки через загострення на Донбасі. Вони обговорили ризики можливого нападу Росії на територію України і план протидії російській агресії.

Джерело: секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі"Свобода слова Савіка Шустера".

"Вчора була велика нарада у президента. На ній були присутні вісім генералів, всі наші військові, які мають до цього відношення, вся наша розвідка. Нарада закінчилася на початку 10-ої години вечора", - повідомив Данілов.

Данілов підкреслив, що РНБО постійно відстежує ситуацію на україно-російському кордоні і в зоні проведення ООС, а також запевнив, що в кожній області є побудована система опору проти нападу. Однак, як вони діють, Данілов не пояснив, чи оскільки це секретна інформація.

Секретар РНБО зазначив, що Зеленському щодня о 6 годині ранку доповідають про ситуацію на Донбасі. Також ближче до вечора кожного дня український глава отримує інформацію від розвідки про те, що відбувається на кордоні України з Білоруссю, Росією та окупованих Кримом.

Загострення на Донбасі - що відбувається в зоні ООС 3 квітня

3 квітня ситуація на Донбасі продовжує загострюватися. У зведенні ООС зазначено, що бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників, в результаті чого двоє бійців ЗСУ отримали поранення. Під ворожі обстріли потрапили українські військові в районі Новоалександровки і Золотого-4, Світлодарська та Новотошківського, Новолугансьго, Пищевика, Красногоровки, Гнутового, Опитного, Водяного, Авдіївки і Пєсков. Бойовики вели вогонь з мінометів 82-го і 120-го калібрів, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем, з протитанкового ракетного комплексу і стрілецької зброї. В районі Красногоровки противник обстріляв цивільну інфраструктуру, в результаті чого чоловік отримав осколкове поранення. Потерпілий був госпіталізований.

"Станом на 7:00 ранку 3 квітня обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. З боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, недалеко Водяного, що на Приазов'ї, противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню ", - уточнили в штабі ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?