У Зеленського розповіли про сценарії реагування на загрозу з боку РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського розповіли про сценарії реагування на загрозу з боку РФ

У Зеленського розповіли про сценарії реагування на загрозу з боку РФ
Джерело:  online.ua

Представники Ради національної безпеки та оборони в цілодобовому режимі спостерігає за ситуацією у зоні бойових дій на Донбасі, а на підґрунті моніторингу розроблюють сценарії реагування.

Джерело: сайт РНБО

З відповідним поясненням секретар ради Олексій Данілов виступив під час особистої зустрічі з послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. Сторони обговорювали двосторонню співпрацю в напрямку безпеки.

На зустрічі зверталася увага на ескалацію російського впливу на сусідню Білорусь. Москва та Мінськ наразі розроблюють спільні стратегічні навчання під назвою “Запад-2021”.

Данілов проінформував канадську владу, що українське командування цілодобово займається моніторингом ситуації.

“Росія, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні”, - резюмував секретар РНБО.

Він додав, що Україна дуже цінує підтримку іноземних партнерів, яка є надзвичайно важливою для подальшого протистояння російській загрозі.

“Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні відзначила рішучість України у питаннях санкційної політики та заявила про незмінність підтримки з боку Канади нашої держави на шляху до відновлення територіальної цілісності і суверенітету над тимчасово окупованими територіями”, - додали в РНБО.

Що відбувається на Донбасі

У зоні бойових дій на сході України у 2021 році попри режим припинення вогню сталися кілька “раундів” загострення, що призвели до загибелі й поранень бійців ЗСУ. Останнім таким інцидентом став обстріл під населеним пунктом Шуми, де військо зазнало 4-х втрат.

Водночас навесні російський режим влаштував надзвичайно масштабні військові навчання, які тривають по всьому периметру українського кордону та навіть в окупованому Криму.

На розвиток ситуації саме таким шляхом вже відреагували у Вашингтоні, посиливши готовність європейських військ США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?