МЗС України попередило про одну із наймасштабніших ескалацій з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України попередило про одну із наймасштабніших ескалацій з боку РФ

МЗС України попередило про одну із наймасштабніших ескалацій з боку РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна та партнери нашої держави констатують системне загострення Росією безпекової ситуації у Донецькій та Луганській областях та в Криму на тлі небажання РФ підтвердити свою відданість режиму припинення вогню.

Джерело: МЗС України

Про що попереджає Дмитро Кулеба

За словами українського диплотат, нинішня ескалація з боку Російської Федерації є системною та наймасштабнішою за останні роки.

"Своїми діями Російська Федерація завела ситуацію у глухий кут, вихід з якого лише один: дипломатія", - йдеться в заяві Дмитра Кулеби.

Що МЗС України вимагає від РФ

"Москва має припинити військове нагнітання, негайно і беззастережно підтвердити свою відданість політико-дипломатичному врегулюванню та режиму припинення вогню", - наголошує очільник українського дипломатично відомства.

За словами Дмитра Кулеби, офіційний Київ разом з ФРН та Францією як посередниками у Нормандському форматі роблять все можливе, аби спонукати команду очільника Кремля Володимира Путіна до конструктивного переговорного процесу. Що важливо розуміти, Штати, Канада, Велика Британія, НАТО, також виступають за продовження перемовин з Кремлем.

"Яку б дезінформацію не поширювала Росія, запевняю: Україна надаватиме пріоритет політико-дипломатичним шляхам врегулювання, адже мир та життя людей є фундаментальною цінністю для нашої держави", - підсумував Дмитро Кулеба.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

  • 26 березня проросійські бойовики обстріляли позиції ЗСУ в районі Шумів — в результаті ворожих дій загинули 4 захисника України. 

  • Команда Зеленського озвучила свій план після загострення на Донбасі.

  • У Кремлі оголосили про намір організувати конференцію щодо Донбасу на рівні лідерів трьох країни — Росії, Франції, Німеччини.

  • Російська влада зробила заяву про відновлення війни на Донбасі.

  • Пентагон дав обіцянку Україні у разі нападу Путіна. Міноборони США не залишить Україну наодинці і не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?