Байден терміново подзвонив Зеленському на тлі ескалації на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден терміново подзвонив Зеленському на тлі ескалації на Донбасі

Байден терміново подзвонив Зеленському на тлі ескалації на Донбасі
Джерело:  online.ua

2 квітня американський лідер Джо Байден вперше зателефонував президенту України Володимиру Зеленському. Згідно з даними українських та американських ЗМІ, політики детально обговорили загострення на Донбасі та загрозу з боку Росії.

Джерело: liga.netPolitico

Що наразі відомо про переговори Байдена та Зеленського

Українські ЗМІ зазначають, що переговори сторін уже закінчилися. За словами журналістів, головною темою була ескалація конфлікту на Донбасі. Однак офіційних підтверджень про деталі розмови наразі немає. Очікується, що Офіс президента України незабаром оприлюднить деталі переговорів.

Що про переговори Зеленського та Байдена писали ЗМІ США

"Глава США Джо Байден ввечері 2 квітня проведе першу телефонну розмову на посту президента з українським колегою Володимиром Зеленським на тлі повідомлень про нарощування військ РФ", - писало нещодавно видання Politico, посилаючись на свої анонімні джерела.

Американські журналісти звернули увагу на те, що переговори відбудуться як мінімум після трьох телефонних розмов на вищому рівні між США і Україною на цьому тижні - між держсекретарем Ентоні Блінкеном, головою комітету начальників штабів генералом Марком Міллі, міністром оборони Ллойдом Остіном і їх українськими колегами.

"Українські посадовці наполягали на дзвінку між Зеленським і Байденом протягом декількох тижнів, в тому числі під час нещодавнього телефонного дзвінка між радником з національної безпеки Байдена Джейком Салліваном і главою ОП Андрієм Єрмаком", - розповіли анонімні джерела американського видання.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

  • 26 березня проросійські бойовики обстріляли позиції ЗСУ в районі Шумів — в результаті ворожих дій загинули 4 захисника України. 

  • Команда Зеленського озвучила свій план після загострення на Донбасі.

  • У Кремлі оголосили про намір організувати конференцію щодо Донбасу на рівні лідерів трьох країни — Росії, Франції, Німеччини.

  • Російська влада зробила заяву про відновлення війни на Донбасі.

  • Пентагон дав обіцянку Україні у разі нападу Путіна. Міноборони США не залишить Україну наодинці і не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?