Команда Меркель відреагувала на небезпечне загострення ситуації на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель відреагувала на небезпечне загострення ситуації на Донбасі

Команда Меркель відреагувала на небезпечне загострення ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Україна заручилася підтримкою Німеччини на тлі загострення на Донбасі. Глава МЗС України Дмитро Кулеба поінформував колегу з ФРН Гайко Мааса про спроби Росії зруйнувати процес мирного врегулювання і підірвати всіх зусиль нормандського формату. Маас запевнив, що Берлін стежить за ситуацією на кордоні України і Росії.

Джерело: прес-служба МЗС України та МЗС Німеччини

"Ми уважно стежимо за ситуацією на кордоні між Україною і Росією. Ми згодні з Україною в тому, що деескалація зараз має вирішальне значення, щоб не поставити під загрозу припинення вогню", - повідомили в МЗС Німеччини за підсумками бесіди дипломатів.

Кулеба в свою чергу подякував Маасу за послідовну позицію Берліна і непохитну підтримку України. Він запевнив представника команди канцлерки Німеччини Ангели Меркель в тому, що Київ як і раніше прихильний політико-дипломатичному шляху деокупації української території, який Україна разом з Німеччиною і Франіцей напрацьовує в рамках нормандського формату.

Як реагують США і НАТО на загострення на Донбасі

У НАТО і США оперативно реагують на зростаючу загрозу нападу Росії на Україну. Європейське командування збройних сил США вже призвело війська в бойову готовність найвищого рівня, оскільки Вашингтон стурбував той факт, що РФ активно стягує війська до кордону з Україною. 2 квітня президент США Джо Байден також подзвонив президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його, що США не залишать Україну наодинці з агресором.

У свою чергу посли країн-членів НАТО провели екстрену зустріч у Брюсселі. Вони заявили, що дестабілізують дії команди російського диктатора Володимира Путіна підривають зусилля по деескалації напруженості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?