У Зеленського пояснили скупчення військ РФ біля кордонів України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили скупчення військ РФ біля кордонів України

У Зеленського пояснили скупчення військ РФ біля кордонів України
Джерело:  online.ua

Член команди президента Володимира Зеленського й очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук прогнозує, що РФ, яка звикла покладатися на силу й стягує війська до кордону України, може у будь-який момент посилити агресію. 

Джерело: "Радіо Свобода"

Який прогноз озвучив Леонід Кравчук

За словами першого президента України, РФ думає або ж робить вигляд, що так думає, що проти неї готуються якісь провокації.

"Вона звинувачує в цьому Україну, мовляв, Україна хоче спровокувати силові дії на Донбасі. А Захід звинувачує Росію, що вона веде досить агресивну політику. І наскільки я знаю, пан Лавров сказав, що відносини між Росією та Заходом досягли дна. І що це все стає небезпечним.Таким чином Росія сама нагнітає ситуацію, удає, що це не вона стягує війська та загрожує якоюсь силовою дією. Я думаю, що від Росії можна чекати всього", - заявив Леонід Крачук.

Член команди Зеленського також нагадав, що РФ воює 150 років своєї історії та будь-які рішення сприймає не через виконання міжнародних норм, а постійно використовує схему "сила має мати верх".

Як стверджує Кравчук, це дуже добре видно на прикладі України з часів створення незалежної держави.

"Тому ми маємо бути готові до будь-яких сценаріїв", - попередив політик.

Окрім того, Кравчук відреагував на переговори Путіна, Меркель і Макрона щодо Донбасу без Володимира Зеленського.

На його думку, ФРН та Франція не хотіли "обійти Україну", оскільки винесені на обговорення питання стосувалися не лише України, рішення не ухвалювалися.

"Просто ще раз було звернено увагу, що потрібно виконувати всім рішення, які були ухвалені в "нормандському форматі" та на мінському майданчику... А от якби зустріч присвячувалася Україні чи Донбасу і туди б не запросили Володимира Зеленського, то це було б проти логіки", - зазначив Кравчук.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?