РФ готова до широкомасштабних провокацій проти України — розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готова до широкомасштабних провокацій проти України — розвідка

РФ готова до широкомасштабних провокацій проти України — розвідка
Джерело:  online.ua

1 квітня Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти нашої держави. За словами представників відомства, це підтверджує розвідувальна інформація, яку отримала воєнна розвідка нашої країни.

Джерело: ГУР МО

Про що попереджає українська розвідка

Згідно з даними ГУР МО України, команда очільника Кремля Володимира Путіна завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії бойовиків на лінії зіткнення сторін на Донбасі, розширення російської військової присутності на території так званих "ДНР та ЛНР" за рахунок введення регулярних підрозділів збройних сил РФ.

Як відомо, офіційна Москва мотивує це необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян.

Що важливо розуміти, насправді йдеться про українців, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ.

Окрім того, Міністерство оброни не виключає можливість того, що російські окупаційні війська будуть намагатися просунутися углиб території України.

"Також відомо, шо російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та “миротворчих” заходів РФ у відповідь", - повідомляє українська розвідка.

Про що попереджає ЗСУ

31 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив про те, що РФ стягує свої війська до кордонів з нашою країною і підсилює свою військову міць, а також намагається показати, що готова до нападу.

"Під виглядом військових навчань глава Кремля Володимир Путін стягнув до України ще 25 батальйонних тактичних груп до тих 28 груп, які вже кілька років перебувають у східних українських кордонів. ЗСУ реагують на загострення ситуації і активно готуються до будь-якого сценарію", - заявив Хомчак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?