Команда Путіна не хоче повертатися до режиму тиші на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна не хоче повертатися до режиму тиші на Донбасі

Команда Путіна не хоче повертатися до режиму тиші на Донбасі
Джерело:  online.ua

31 березня під час засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій Україна озвучила пропозицію забезпечити на Донбасі з 1 квітня режим припинення вогню. Однак команда очільника Кремля Володимира Путіна цю пропозицію відкинула.

Джерело: Телеграм української делегації у ТКГ

Ініціатором нового засідання ТКГ став очільник української делегації Леонід Кравчук.

Що пропонувала Україна

Офіційний Київ пропонував забезпечити з 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню, грубе порушення якого зі сторони проросійських сил нещодавно забрало життя 4 бійців ЗСУ.

Пропозицію української сторони підтримали спецпредставник глави ОБСЄ пані Х.Ґрау та координатор Підгрупи з безпеки Глава СММ ОБСЄ Посол пан Х.Чевік.

Що пропонували представники ОБСЄ

Вказано, що Чевік озвучив пропозицію ухвалити спільну узгоджену заяву ТКГ, в якій підтвердити прагнення сторін посилити режим припинення вогню та врятувати життя цивільних осіб та військового персоналу.
За словами команди Зеленського, двоє з трьох представників ТКГ внесли конкретні пропозиції щодо забезпечення повернення до повного та всеосяжного режиму припинення вогню.
Офіційний Київ звертає увагу на те, що ані пропозиція Л.Кравчука, ані представників ОБСЄ не знайшли підтримки з боку представників команди Володимира Путіна.

"Це відбулося, незважаючи на відповідні заяви лідерів ФРН та Франції, в яких вони вчора підкреслили необхідність дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі", - йдеться в повідомленні української делегації.

Коротко про загострення ситуації на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?