Україна долучиться до додаткових військових місій НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна долучиться до додаткових військових місій НАТО

Україна долучиться до додаткових військових місій НАТО
Джерело:  online.ua

Українське командування підтримало ініціативу з долучення до додаткових різноманітних місій НАТО, які тривають у різних регіонах світу.

Джерело: пресслужба Генштабу ЗСУ

За словами полковника Андрія Павелка — начальника управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва і верифікації ЗСУ, наразі Київ причетний до місій у Косово та на території Афганістану.

“У наших планах – збільшення національного внеску в операції та місії НАТО. Вже у цьому році планується залучити перші активи до місії НАТО в Іраку та операції НАТО “Морський охоронець” у Середземному морі, а надалі – нарощувати наші внески”, - наголосив офіцер.

Він звернув увагу на активну роботу в ЗСУ щодо введення стандартів НАТО. Станом на кінець 2020 року у військах були чинними 292 документи Альянсу, які ввели шляхом розробки 317 національних актів.

Перш за все стандарти торкнулися воєнної політики, безпеки, стратегічного планування, операцій та бойових дій, підготовки території до оборони, розвідки, інформаційних та психологічних операцій, військового зв’язку, виробництва та прийняття на озброєння різноманітної зброї, техніки, а також інших багатьох питань.

Генштаб додав, важливим моментом для України стало надання статусу партнера НАТО з розширеними можливостями - це сталося влітку 2020 року.

“Держава зі статусом партнера НАТО з розширеними можливостями може бути попередньо визнана потенційним учасником майбутніх операцій Альянсу, що надає її представникам доступ до механізму кризових консультацій, оперативного планування та обміну інформацією, а також може мати представництво у штабах НАТО та операційних штабах на посадах, які закриті для інших країн-партнерів”, - пояснив Павелко.

Цей статус розширює перелік заходів з підготовки персоналу та підрозділів, а також дозволяє долучатися до навчань з кібербезпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?