У Зеленського закликали НАТО дати Україні ПДЧ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського закликали НАТО дати Україні ПДЧ

У Зеленського закликали НАТО дати Україні ПДЧ
Джерело:  online.ua

Українська сторона під час переговорів з представниками НАТО у четвер, 1 квітня, закликала надати офіційному Києву план дій для членства.

Джерело: Офіс президента України

Заступник голови адміністрації Роман Машовець провів бесіду з представником Альянсу в Україні Александером Вінніковим. Вони приділили увагу російській агресії, військовій активності Кремля поблизу українських кордонів, а також євроатлантичну інтеграцію.

“Ми дуже сподіваємося, що в найближчому майбутньому також отримаємо План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ)”, - наголосив Машовець.

Українська сторона проінформувала західних партнерів про погіршену ситуацію в зоні бойових дій на сході. В цілому з 1 січня було зареєстровано понад 570 випадків порушення режиму перемир’я.
Представник ОПУ звернув увагу на недотримання міжнародних домовленостей з боку Росії, небажання режиму Кремля вести врегулювання через Тристоронню контактну групу, а також відверті спроби зриву перемир’я.

“За його словами, наразі спостерігається скупчення російських військ біля державного кордону України. Тож організація спільних навчань Збройних сил України з військовими НАТО, зокрема можливість спільних з авіацією країн НАТО повітряних патрулів у повітряному просторі України, сприятиме стабілізації безпекової ситуації у регіоні”, - додала пресслужба адміністрації на Банковій.

Своєю чергою Вінніков виступив зі співчуттям через втрати, яких зазнали Збройні сили України за кілька останніх тижнів на Донбасі. Водночас у НАТО відзначили позитивні процеси у реформуванні безпекової та оборонної галузей.

“Голова Представництва НАТО в Україні також відзначив затвердження Стратегії національної безпеки України у вересні 2020 року та Стратегії воєнної безпеки України в березні цього року, які містять чітке стратегічне бачення оборонної політики країни та створюють платформу для подальшої розробки й ухвалення Стратегічного оборонного бюлетеня та інших стратегічних документів у сфері національної безпеки та оборони України”, - резюмували в ОПУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?