Російський агресор почав масштабні навчання біля кордонів України
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський агресор почав масштабні навчання біля кордонів України

Російський агресор почав масштабні навчання біля кордонів України
Джерело:  online.ua

Кремлівський режим розпочав масштабні військові навчання на території окупованого українського Криму, а також на Кубані. Для цього залучили підрозділи Південного військового округу.

Джерело: Defense Express

За оприлюдненими даними, Міноборони країни-агресора назвало це “контрольною перевіркою військ”. Вона торкнулася усіх з’єднань та військових частин усіх родів військ округу. В цілому заплановано 50 навчань разом з полковим рівнем.

“Створена умовна обстановка, що дозволяє відпрацювати військами і силами військового округу цілий спектр навчально-бойових завдань з оборони російського Причорномор'я, включно з Кримом”, - заявили у медіа.

Уперше російські підрозділи відпрацьовуватимуть швидку передислокацію на велику відстань від постійного місцеперебування. Для цього використають інженерні з’єднання з понтонною технікою, механізовані мости ТММ-500, машини розгородження ІМР-3М, а також шляхопрокладачі БАТ-М. Відповідно проходитиме комплекс маскування військ під час маршу.

На території Крим, Волгоградської, Ростовської областей відбудуться 10 двосторонніх ротних навчань, які потребуватимуть залучення близько 150 гелікоптерів військової авіації.

Одночасно з цим ракетний крейсер “Москва”, сьогоденний флагман ЧФ РФ, вже провів комплекс навчань з відбиття нападу безпілотників.

Аналогічно напад БПЛА вчилися відбивати у Ставропольському краю військовослужбовці 49-ої загальновійськової армії. Зокрема, вони використали на маневрах комплекси РЕБ “Борисоглебск-2” та “Житель” - їхню присутність регулярно фіксують на окупованій частині Донецької та Луганської областей. також у регіоні провели танкові маневри, які імітували бій у нічних умовах.

На Кубані російське командування проводило нічні навчання з залученням оперативно-тактичних комплексів “Іскандер”, які відпрацьовували удари за координуванням цілей від БПЛА.

“Враховуючи те, що до активної фази навчань російська армія перейшла лише днями, то подібні епізоди навчань будуть тривати впродовж найближчих тижнів”, - додали журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?