В ОБСЄ розкрили, чи працює режим перемир'я на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОБСЄ розкрили, чи працює режим перемир'я на Донбасі

В ОБСЄ розкрили, чи працює режим перемир'я на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ситуація з режимом припинення вогню на Донбасі станом на кінець березня дозволяє говорити про реальне скорочення обстрілів, стверджують представники ОБСЄ.

Джерело: заява організації

Спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі Хайді Грау заявила про здатність встановленого перемир’я скоротити кількість бойових зіткнень.

“Згідно з оцінками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, середнє число порушень режиму припинення вогню продовжує залишатися значно нижче рівня, що фіксується до вступу в силу заходів щодо його посилення в липні 2020 року. Зростання числа порушень режиму припинення вогню останнім часом, дієвість заходів по його посиленню, а також загальна ситуація безпеки в зоні конфлікту стали предметом великих дискусій в Робочій групі з безпеки й ТКГ”, - наголосила пані посол.

Одночасно з цим вона додала, дотримання та збереження домовленостей про режим припинення вогню — надзвичайно важливі для подальшого врегулювання на сході України.

“Попри розбіжності з процедурних питань учасники Політичної робочої групи обговорювали окремі аспекти Плану дій згідно з Мінськими угодами, що розробляється за дорученням ТКГ. У центрі уваги Гуманітарної робочої групи було одночасне відкриття нових пунктів пропуску поблизу населених пунктів Золоте і Щастя в Луганській області. Цього давно чекає цивільне населення по обидві сторони від лінії зіткнення”. - розповіла Грау про перебіг переговорів на рівні ТКГ.

Під час відеоконференції учасників переговорного процесу напередодні обговорювалися також питання про обопільне звільнення бранців, ця тема неодноразово піднімалася українською стороною в минулому.

“Учасники Економічної робочої групи розглядали питання пенсій і соціальних виплат громадянам, які проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) України”, - резюмувала Грау під час виступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?