Міністр оборони України виступив з важливою заявою через загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністр оборони України виступив з важливою заявою через загострення на Донбасі

Міністр оборони України виступив з важливою заявою через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони України Андрій Таран не виключає, що глава Кремля Володимир Путін може віддати наказ про наступ на Україну. Але Україна налаштована на цивілізований шлях повернення своїх тимчасово окупованих територій, але ні на які компроміси у відстоюванні інтересів країни не піде.

Джерело: Міноборони України

Таран нагадав, що стратегічною метою Росії є повернення України під свій контроль і зрив вступу нашої країни в НАТО. Тому Путін розганяє страшилки, спрямовані на жителів окупованого Донбасу, про нібито підготовлюваний наступ ЗСУ, щоб дискредитувати Україну перед міжнародною спільнотою.

Міністр оборони також переконаний, що Росія нарощує свій військової присутності поблизу кордону України і на тимчасово окупованій території Криму, щоб посилити тиск на Україну з метою примусу до поступок в переговорному процесі, і продемонструвати провідним державам Заходу готовність застосувати збройну силу щодо України, щоб залякати світове співтовариство.

"Приводом для відновлення активної збройної агресії Росії проти України може стати як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України в порушенні прав російськомовних або "новообращенных" громадян Росії через масову роздачу паспортів РФ. В той же час необхідно відзначити, що активізація збройної агресії РФ проти України можлива тільки за умови прийняття відповідного політичного рішення на найвищому рівні в Кремлі ", - пояснив Таран.

Глава Міноборони запевнив, що Збройні сили України міцно утримують захисні рубежі, щоб вогонь "братньої любові" Російської Федерації не перекинувся на нашу мирну територію, щоб дати час і аргументи політикам та дипломатам змусити державу-агресора піти з України. Він переконаний, що бойові дії Росії можливо погасити тільки політико-дипломатичним шляхом.

"Україна налаштована на цивілізований шлях повернення своїх тимчасово окупованих територій. При цьому не може бути ніяких компромісів у відстоюванні інтересів України", - заявив Таран.

План Міноборони з протидії російській агресії

Таран вважає, що стримати Росію від повномасштабних бойових дій можна. Він закликав союзників України посилити санкції проти Російської Федерації, зміцнити співпрацю в питаннях оперативного обміну розвідувальною інформацією, зокрема в районі Чорного моря, оскільки агресивні дії керівництва Кремля можуть мати руйнівні наслідки як для європейської системи безпеки, так і для світу в цілому.

"РФ повинна розуміти, що на будь-яку активізацію агресії і ескалації ситуації безпеки послідує чітка і потужна відповідь міжнародної спільноти. Найбільш переконливим і ефективним механізмом донесення до офіційної Москви стійкої і безкомпромісної позиції міжнародного співтовариства, зокрема, країн з європейського і євроатлантичного простору з підтримки України , є прискорення виконання рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо нашого членства в Альянсі ", - пояснив Таран.

Міністр оборони України розраховує, що Україна все ж отримає План дій щодо членства в Альянсі в 2021 році.

"Це є першочерговим пріоритетом українського політичного керівництва для зміцнення обороноздатності нашої держави. Євроатлантична інтеграція є запорукою суверенітету і територіальної цілісності України. Від такого рішення виграють як Україна, так і НАТО", - підсумував Таран.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?