У Зеленського закликали українців не боятися повномасштабної війни
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського закликали українців не боятися повномасштабної війни

У Зеленського закликали українців не боятися повномасштабної війни
Джерело:  online.ua

Повномасштабної війни в Україні не буде - українська армія не буде відповідати на провокації російських військ, щоб не спровокувати наступ. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Джерело: заява Рєзнікова в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

Міністр пояснив, що те, що відбувається на кордонах України та на Донбасі - це продовження гібридної війни, яку веде голова Кремля Володимир Путін проти українців. За словами Рєзнікова, Путін намагається викликати паніку в суспільстві, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Резніков запевнив українців, що війни не буде і закликав людей не боятися.

"Я хочу поінформувати, що те, що відбувається, ми сприймаємо як елемент інформаційної війни, яка є складовою гібридної війни. І створення цієї напруги - це як раз створення панічного настрою в суспільстві. Люди не бійтеся, не буде війни. Україна не планує здійснювати ніяких відповідей на провокації. Але наша армія сильна, вона захищає наш з вами мир. Ми не плануємо робити нічого такого, щоб дати привід або шанс, щоб отримати наступ з боку нашого північного сусіда ", - заявив Резніков.

Як вирішив Генштаб ЗСУ відповідати на провокації Росії

У Генштабі ЗСУ також запевнили українців, що Україна вибрала політико-дипломатичний сценарій врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Головнокомандувач ЗСУ спростував всі фейки російської сторони про нібито підготовку України до наступу на Донбасі і пояснив, що Кремль поширює їх, щоб дискредитувати нашу країну на міжнародній арені.

"Звільнення тимчасово окупованих територій силовим шляхом неминуче призведе до загибелі великої кількості мирних жителів і втрат серед військовослужбовців, що є неприйнятним для України", - підкреслив Хомчак.

При цьому він запевнив, що українські військові готові до адекватної відповіді як в разі ескалації конфлікту в районі проведення операції Об'єднаних сил, так і в разі ускладнення військово-політичної та військово-стратегічної обстановки навколо України.

Що відбувається на кордонах України

За даними розвідки, дії збройних сил Росії біля кордонів України нетипові і створюють загрозу. Путін перекидає до українських кордонів батальйони тактичної групи, війська з усіх регіонів РФ, а також стягує до окупованого Крим десантні кораблі з Північного і Балтійського флоту.

У ГУР попереджають, що зараз в окупованому Криму, по суті, знаходиться майже вся 7-а десантно-штурмова дивізія, а російські війська з сотнями десантників, мотострільців і артилерії в Криму концентруються на трьох полігонах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?