Зеленський назвав втрати ЗСУ на Донбасі у 2021 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав втрати ЗСУ на Донбасі у 2021 році

Зеленський назвав втрати ЗСУ на Донбасі у 2021 році
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський провів дводенний візит у зону бойових дій на Донбас та розкрив загальну кількість втрат української сторони від 1 січня 2021 року.

Джерело: канал президента у Telegram

За його словами, кількість загиблих від ударів агресора українських військовослужбовців сягнула вже кількадесят.

“Передова – це місце героїзму й самовідданості. Місце, де наша держава бореться за мир і продовжує платити ціну війні. З початку року на Донбасі загинуло 26 бійців...Тут вирішується доля країни. І навіть найсильніші потребують підтримки. Бійці повинні знати й чути, що їхня служба – це утвердження незалежності та спокій мільйонів українців”, - наголосив Зеленський.

Він пояснив, що відвідав позиції Об’єднаних сил, де були втрати, а також бійці зазнавали поранень. Попри встановлений режим припинення вогню, окупаційний режим не поспішає опускати зброю.

“Останнім часом активізувалися ворожі снайпери. Вони регулярно ціляться по позиціях наших військових. Територію біля лінії розмежування заміновано, а від інфраструктури подекуди не залишилося нічого”, - наголосив політик.

Він також звернув увагу на розповіді бійців з передової, які останнього часу регулярно несуть службу під звуки пострілів.

“Наші бійці розповідали мені про свою службу під звуки пострілів, які знову стали на передовій небезпечною буденністю. Після місяців дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню ми повернулися до необхідності встановлювати перемир’я”, - резюмував Зеленський.

Робоча поїздка Зеленського на Донбас

Український президент вирушив у зону бойових дій з масштабним і неанонсованим заздалегідь візитом на тлі загострень у війні проти Росії. Агресор перекинув до кордону тисячі солдатів і різноманітну техніку, а звинувачує в ворожості саме Київ.

На сході президент вручив військовослужбовцям різноманітні нагороди за справну службу в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?