У Путіна категорично відмовилися від пропозиції Зеленського по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна категорично відмовилися від пропозиції Зеленського по Донбасу

У Путіна категорично відмовилися від пропозиції Зеленського по Донбасу
Джерело:  online.ua

Російська сторона категорично проти пропозиції команди українського лідера Володимира Зеленського включити США в переговори в нормандському форматі по Донбасу. Причина полягає в тому, що Вашингтон підтримує і допомагає Україні.

Джерело: РБК

Команда президента Росії Володимира Путіна не хоче бачити за столом переговорів ще одних союзників України. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. У Путіна в черговий раз дали зрозуміти, що не проводитимуть жодних додаткових контактів з Вашингтоном по темі Донбасу.

Що пропонує команда Зеленського

Офіційний Київ зацікавлений в створенні додаткових механізмів для вирішення питання Донбасу. Зокрема, українська сторона вважає прийнятними, якщо в нормандських переговорах братимуть участь США.

Цю ініціативу підтримує президент Володимир Зеленський, який переконаний, що Байден добре розуміє питання України і зміг би не тільки натиснути на Путіна і посилити переговори, але і допомогти з реінтеграцією Донбасу.

Позиція Росії по нормандському формату

Росія виступає не тільки проти розширення нормандського формату, але і переговорів в діючому зараз складі. Путін розчарований тим, що Німеччина і Франція підтримують Україну.

У Кремлі вимагають, щоб Берлін і Париж "привели до тями" українську сторону і використовували весь свій тиск на Київ на користь Росії. У Міністерстві закордонних справ поставили на місце команду Путіна і відзначили, що події останнього часу продемонстрували, кого саме слід повертати з небес на землю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?