У США нарешті вирішили допомогти Україні по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У США нарешті вирішили допомогти Україні по Донбасу

У США нарешті вирішили допомогти Україні по Донбасу
Джерело:  online.ua

Після того як американський лідер Джо Байден публічно пообіцяв, що США разом з Україною буде протистояти агресивним діям команди глави Кремля Володимира Путіна, демократи і республіканці подали в Сенат законопроєкт, в якому прописані питання партнерства Вашингтона і Києва в сфері безпеки. Вони запропонували призначити спецпредставника США по Україні, яким був Курт Волкер, щоб він брав участь в переговорах по Донбасу. Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі Україна 24, передає ONLINE.UA.

"З приводу участі Сполучених Штатів (в закінченні війни на Донбасі - ред.), цього не було в новинах, але важливо про це сказати. Буквально тиждень тому представники двох партій, Республіканської і Демократичної, зареєстрували так званий Security Act. Це законопроєкт, який як раз прописує наше партнерство з США в частині безпеки, військової підтримки. І там є така пропозиція - щоб вони призначили такого спецпредставника, яким був Курт Волкер, який би міг якимось чином брати участь в переговорах, в Нормандському або іншому форматі ", - розповіла Кравчук.

Важливо додати, що колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер також вважає, що США повинні негайно відновити стратегічний діалог з офіційним Києвом. Для цього, на думку Волкера, Байден повинен якомога швидше зателефонувати президенту України Володимиру Зеленському та продемонструвати незмінну підтримку США українській державі і українцям. Він нагадував команді Байдена, що російські пропагандисти і ватажки ОРДЛО, призначені Кремлем, вже відкрито заявляють про "повернення Донбасу матінці Росії", а в зоні ООС свої наміри підтверджують обстрілами по позиціях українських захисників. Волкер підкреслював, що Кремль також зриває переговори в нормандському форматі, а союзники України не ведуть ніяких серйозних переговорів, щоб змусити Росію припинити агресію і відновити мир і законне управління в Донецьку і Луганську.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що залучення представників Сполучених Штатів до проведення переговорів "нормандського формату" щодо врегулювання війни в Донбасі давно обговорюється і коментується. Активним чином цю тему оцінює офіційний Київ, а ось Кремль її жорстко критикує і не допускає такого кроку. Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук позитивно оцінює ідею розширення "нормандської четвірки" до "п'ятірки". За його словами, могла б допомогти навіть проста присутність офіційного уповноваженого представника на зустрічах формату на різному рівні. Такий крок може змусити Росію діяти не тільки відповідно власним інтересам і ставити ультиматуми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?