Єрмак анонсував переговори Зеленського, Меркель і Макрона без Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Єрмак анонсував переговори Зеленського, Меркель і Макрона без Путіна

Єрмак анонсував переговори Зеленського, Меркель і Макрона без Путіна
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський, канцлерка Німеччини Ангела Меркель і французький лідер Еммануель Макрон найближчим часом проведуть переговори. З партнерами по нормадському формату глава української держави обговорить ситуацію на Донбасі і подальші кроки по досягненню миру.

Джерело: Liga.net

У відеокоментарі глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував недавні тристоронні переговори лідерів нормандського формату, які організував глава Кремля Володимир Путін без участі Зеленського. Він запевнив, що в цих переговорах не було ніякої "зради", оскільки це були переговори трьох країн (РФ, Франції та Німеччини - ред.) і до "нормандського формату" не мали ніякого відношення.

Єрмак анонсував, що аналогічні тристоронні переговори з Меркель і Макроном дуже скоро проведе Зеленський. За його словами, є "значний перелік питань, які повинні обговорити лідери трьох країн".

"Консультації з партнерами по нормандському формату відбуваються кілька разів на тиждень. Я думаю, що відеоконференція або переговори Німеччини, Франції та України пройдуть дуже скоро. Йде нормальний процес, консультації. Непрості переговори, я б сказав складні переговори. Думаю, що ця зустріч пройде найближчим часом. Президент України дуже зацікавлений в її проведенні з керівниками Німеччини і Франції, і вона повинна відбутися ", - запевнив Єрмак.

Про що говорили Путін, Макрон і Меркель на тристоронніх переговорах

Тристоронні переговори лідерів нормандського формату відбулися 30 березня . Глава Кремля заявив про стурбованість через загострення на Донбасі і, за традицією, в обстрілах звинуватив Україну.

Макрон поставив на місце Путіна і підтримав Україну. Він поставив вимогу, щоб Росія взяла на себе тверде зобов'язання по стабілізації режиму припинення вогню на Донбасі і вивела з глухого кута виниклу кризу відповідно до Мінських домовленостей. Меркель, у свою чергу, закликала негайно провести переговори в нормандському форматі на вищому рівні.

У МЗС України обурилися через ці переговори і нагадали позицію Києва - "нічого про Україну без України". При цьому в Кремлі виправдалися за цю чергову провокацію Путіна. Представник російського президента Дмитро Пєсков заявив, ніхто не може заборонити офіційним Москві, Берліну та Парижу обмінюватися думками з найважливіших питань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?