ЗСУ підготували авіацію і десантників до атаки з боку Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ підготували авіацію і десантників до атаки з боку Криму

ЗСУ підготували авіацію і десантників до атаки з боку Криму
Джерело:  online.ua

Командування об'єднаних сил ЗС України по бойовій тривозі підняло екіпажі бойових вертольотів армійської авіації та військовослужбовців підрозділів десантно-штурмових військ. Вони відпрацювали механізм відбиття атаки з боку окупованого Криму в умовах, масимально наближених до бойових.

Джерело: командування ЗСУ

Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що українські військові продовжують активно готуватися до можливої атаки з боку тимчасово окупованого Кримського півострова. В рамках навчань з бойової підготовки, на цьому тижні воїни-десантники були підняті по тривозі і здійснили марш в район виконання завдань. Десантники провели спільні тренування з відбиття нападу умовного противника.

Також за сигналом тривоги в повітря були підняті екіпажі вертольотів армійської авіації. Вони забезпечили вогневу підтримку десантників і відпрацювали заходи щодо евакуації поранених з поля бою.

Як Путін готується до атаки з боку Криму

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони.

У січні 2018 року в районі мису Фіолент Путін поставив на бойове чергування російські зенітно-ракетні комплекси С-400 "Тріумф". Пізніше такі ж комплекси з'явилися і в Євпаторії, і в Джанкої.

За даними командування Об'єднаних сил ЗСУ, наприкінці лютого поточного року Путін перекинув до Криму 3 мобільних радіолокаційних станції дециметрового діапазону "Противник-Г" і 10 розвідувальних хімічних машин РХМ-6 на базі БТР-80.

Крім того, нещодавно на озброєння Чорноморського флоту РФ прийняли новий патрульний корабель "Сергій Котов" і малий ракетний корабель "Грайворон". У ЗСУ звертають на те, що ці кораблі оснащені універсальним корабельним комплексом "Калібр-НК".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?