Путін почав стягувати підводні човни до берегів Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін почав стягувати підводні човни до берегів Криму

Путін почав стягувати підводні човни до берегів Криму
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін під виглядом навчань стягує до берегів окупованого Криму підводні човни. Вони несуть реальну небезпеку не тільки для України, але і для країн НАТО.

Джерело: Крим.Реаліі

Заступник директора українського Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь попередив, що підводні човни, які Путін перекидає до Криму, є новітніми, і вони, дійсно, загрожують безпеці в Чорному морі і Європі. Він закликав звернути увагу на те, що на цих підводних човнах відпрацьовують стрілянину ракетами саме по наземних цілях, а це значить, що в разі загострення по Україні можуть бити не тільки зі сходу "Іскандери" і "Точки", але і "Калібри" з півдня .

"За допомогою цих човнів Росія може постійно фактично повністю контролювати підводну сферу Чорного моря, що дуже небезпечно для України, оскільки в Україні є засоби боротьби з підводними човнами, але їх мало", - додав Смусь.

Які підводні човни Путін перекидає до Криму?

Кілька тижнів тому в Міноборони Росії повідомляли про вихід в море підводних човнів "Колпіно" і "Великий Новгород" з пунктів базування в Севастополі і Новоросійську для проведення спільних навчань. Навчання проводилися відповідно до плану бойової підготовки підводних сил флоту в морських полігонах в акваторії Чорного моря.

В рамках навчання підводники відпрацювали алгоритм дій з пошуку субмарини умовного противника, взяли участь в спільних тренуваннях з протичовновими і траловими силами ЧФ, а також провели глибоководні занурення з покладкою на грунт на глибину понад 200 метрів.

Коротко про мілітаризацію Путіним Криму

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони.

У січні 2018 року в районі мису Фіолент Путін поставив на бойове чергування російські зенітно-ракетні комплекси С-400 "Тріумф". Пізніше такі ж комплекси з'явилися і в Євпаторії, і в Джанкої.

За 7 років окупації Путін майже втричі збільшив в Криму військовий контингент, уп'ятеро - бойовий авіапарк, більш ніж в 10 разів наростив артилерійські системи і перемістив туди сотні танків. На півострові знаходяться мінімум 76 російських бойових кораблів, 8 ударних підводних човнів, 800 бронемашин, 150 військових літаків, 340 артсистем і близько 45 тисяч військових, яких підтримують в постійній бойовій готовності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?