МЗС показало світу наслідки 7-річної війни Росії проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС показало світу наслідки 7-річної війни Росії проти України

МЗС показало світу наслідки 7-річної війни Росії проти України
Джерело:  online.ua

20 лютого 2014 року, сім років тому, почалася збройна атаку РФ проти України. В той день російський глава Володимир Путін дав наказ "зеленим чоловічкам" захопити український Крим, і до сих пір веде збройну агресію проти української держави. Агресія Росії проти України викликала військову експансію на південному фланзі Європи і створила постійно зростаючу політику безпеки та гібридну загрозу для Східної і Південно-Східної Європи, Азово-Чорноморського регіону, Середземномор'я, Близького Сходу. МЗС України розмістило в Facebook інфографіку, в якій наочно, на прикладі конкретних цифр, продемонструвало наслідки військової агресії РФ. У ній показана кількість російських військ в Україні, їх оснащення, кількість українських жертв російської агресії, демографічні зміни, екологічні проблеми, передає ONLINE.UA.

У заяві українського дипвідомства нагадали, що агресія РФ проти України продовжує дестабілізацію Європейського континенту. Росія і сьогодні використовує широкий арсенал гібридних інструментів для створення нестабільності на території сусідніх країн і підриву їх державності і суверенітету.

"Демократичний світ повинен жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини і міжнародного гуманітарного права. Тимчасова окупаційна влада РФ перетворила окуповані території в гетто безправ'я серед європейського континенту. Український Крим і окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору і свавілля. Російська окупація також заклала далеко екологічні загрози для Європи і Чорноморського регіону. Україна і міжнародне співтовариство повинні разом стійко протистояти агресивній війні Російської Федерації, підтримувати на міжнародному порядку денному відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах ", - підкреслили в МЗС.

У міністерстві закордонних справ України закликали всю Європу вжити ефективних заходів проти Росії, щоб повернути ситуацію в правове поле і відновити безпеку в регіоні.

В інфографіку МЗС показано, що за сім років російської збройної агресії загинули понад 13 тисяч осіб, в тому числі понад 3 тисячі цивільних, десятки тисяч отримали поранення, близько півтора мільйона осіб вимушено стали внутрішньо переміщеними особами. В окупованому Криму Росією переслідуються проукраїнські активісти, яких викрадають і вбивають російські силовики, близько сотні осіб перебувають за гратами через безпідставні, політично мотивовані звинувачення. Також тривають цілеспрямовані репресії проти кримськотатарського народу.

Нагадаємо, війна, яку Росія веде проти України, вже триває сім років - Путін незаконно захопив Крим і частина Донбасу, продовжуючи знущатися над українцями на їх рідній землі. Сім років тому, 18-20 лютого 2014 року, також відбулися найтрагічніші події Революції Гідності. Саме в ці дні в центрі Києва загинула найбільша кількість учасників тримісячних протестів. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей - 78 осіб, після 20 лютого - ще 20. Всі вони увійшли в меморіал борців за українську незалежність - в Небесну Сотню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців у День пам'яті героїв Небесної сотні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?