Кремль відповів Зеленському на запит переговорів з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відповів Зеленському на запит переговорів з Путіним

Кремль відповів Зеленському на запит переговорів з Путіним
Джерело:  online.ua

Кремль не отримував запит від українського президента Володимира Зеленського на переговори з російським главою Володимиром Путіним. Але спікер Кремля стверджує, що Путіну є що сказати Зеленському.

Джерело: ТАСС

Про те, що Зеленський запросив переговори Путіним для обговорення ескалації на Донбасі раніше повідомила прессекретарка українського лідера Юлія Мендель. Вона уточнила, що Кремль у відповідь на запит мовчить і на Банковій сподіваються, що цей мовчання не означає відмови від діалогу.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не отримували запитів від Офісу президента України. При цьому Пєсков запевнив, що Путіну "завжди є що сказати про те, що стосується розрядки напруженості і запобігання потенційної війни".

Спікер Кремля в черговий раз нагадав, що Путін стурбований загостренням на Донбасі, яке сам же і спровокував, і підкреслив, що Москва продовжить "піклуватися про інтереси російськомовних жителів" тимчасово окупованих Луганської та Донецької областей.

"Росія в цілому вважає важливим дбати про інтереси російськомовних людей в усьому світі. А що стосується російськомовних громадян, які проживають в двох самопроголошених республіках Донбасу, - особливо, бо вони відкинуті своєю власною державою", - підкреслив Пєсков.

Що відомо про запит Зеленського на переговори з Путіним

Зеленський вже двічі запрошував переговори з Путіним. Перший запит він направив після 26 березня, коли на Донбасі, поблизу Шумыв, під вогнем бойовиків загинули відразу чотири бійці ЗСУ. Тоді Путін категорично відмовив Зеленському.

Також українська сторона домагається діалогу з Росією по лінії МЗС. Через те, що команда Путіна відмовилася брати участь в засіданні ОБСЄ по Донбасу, українські дипломати направили запит в Москву з вимогою пояснити мету скупчення військ на кордоні з Україною.

Кремль же зайняв жорстку позицію і не збирається відповідати ні Україні, ні США, ні країнам Євросоюзу, які вимагають озвучити причину і мету посилення російської військової присутності по всьому периметру українських кордонів. У Москві заявляють, що Путін на російській території буде робити все, що вважає за потрібне, і ніхто цього йому не зможе заборонити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?