Кремль виступив із заявою про стягування військ до України і відновлення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль виступив із заявою про стягування військ до України і відновлення війни

Кремль виступив із заявою про стягування військ до України і відновлення війни
Джерело:  online.ua

Кремль побоюється, що на Донбасі може початися повномасштабна війна. Команда російського президента Владимира Путіна запевняє, що Росія не почне проти України бойові дії, але Москва не буде байдужою до долі російськомовних на Донбасі.

Джерело: ТАСС

Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков запевнив, що Росія не збирається рухатися до війни з Україною. Стягування російських військ до українських кордонів він виправдав побоюваннями Москви через ризики "відновлення громадянської війни" в Україні.

"Поруч з нами країна, в якій, ми не виключаємо, що керівництво знову вважатиме за можливе вирішувати внутрішню проблему силовими методами. Чи небезпечно це для нас? Звичайно, небезпечно. Чи повинні ми приймати заходи для забезпечення своєї безпеки? Повинні. Ось ми це і робимо ", - заявив Пєсков, в черговий раз назвавши агресію Росії проти України на Донбасі "громадянською війною", до якої Путін нібито не має ніякого відношення.

Стягування російських військ до кордонів України Пєсков назвав "нормальною практикою", коли в країні, з якою є спільний кордон, назріває "військовий конфлікт". Він в черговий раз звинуватив офіційний Київ у невиконанні Мінських угод і підготовці провокацій на Донбасі.

Пєсков також запевнив, що під час невідкладних переговорів між Путіним і канцлеркою Німеччини Ангели Меркель з боку останньої не звучала вимога відвести війська від кордонів України. Спікер Кремля каже, що Меркель нібито висловила стурбованість через те, що відбувається, але прийняла позицію Путіна після його пояснень.

Коротко про загострення на Донбасі і стягуванні військ Росії до кордонів України

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?