У ТКГ заявили про ризики просування російських військ вглиб України
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ заявили про ризики просування російських військ вглиб України

У ТКГ заявили про ризики просування російських військ вглиб України
Джерело:  online.ua

Ще більше загострення на Донбасі неминуче, а російські війська будуть намагатися проникнути вглиб України. Це стане відповіддю президента РФ Володимира Путіна на санкції РНБО проти Віктора Медведчука.

Джерело: заява радника української делегації в ТКГ і радника голови ОП Олексія Арестович в інтерв'ю Радіо Свобода.

Арестович стверджує, що влада України і українські військові готові до війни. Але він підкреслює, що на режим припинення вогню ще "хрест не поставили".

Представник ТКГ пояснив, що Путіну зараз важливо "покарати" президента Зеленського і Україну за кроки, на які зважився нарешті Київ - проти проросійських сил всередині країни.

"Так, "кейс Медведчука". Тверда позиція. Всі загострення на фронті - грубе порушення режиму припинення вогню, численні обстріли, обстріли з трагічними наслідками - або безпосередньо перед засіданням ТКГ, або відразу після, або перед засіданням РНБО. Це ескалація. Проте це також дуже специфічна ситуація ", - додав Арестович.

При цому загострення на "кримському напрямку", на думку Арестовича, малоймовірне. Він переконаний, що Путін не зважиться на бойові дії в тому числі через те, що Захід однозначно дав зрозуміти, що Україна не залишиться одна, без військової допомоги, і розмір цієї допомоги точно не здасться малим кремлівському режиму.

Коротко про загострення на Донбасі

  • В останні тижні на Донбасі в зоні бойових дій поновилися обстріли з боку окупантів. Практично щодня Збройні сили України зазнають втрат.

  • Одночасно з цим російська влада почала стягувати важке озброєння і військових до кордонів України, а паралельно з цим Путін влаштував переговори з Меркель і Макрона з питання війни на Донбасі без участі української сторони.

  • Москва вже відкрито загрожує війною Україні. Зокрема, заступник голови адміністрації Путіна Дмитро Козак прямо сказав, що нова збройна ескалація буде "кінцем" для нашої країни.

  • США, НАТО і Євросоюз підтримують Київ. Там обіцяють, що Україна не залишиться один на один в боротьбі з російською агресією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?