США терміново відправили ракетні есмінці в Чорне море
Категорія
Світ
Дата публікації

США терміново відправили ракетні есмінці в Чорне море

США терміново відправили ракетні есмінці в Чорне море
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена все ж відправила військові кораблі в Чорне море, щоб підтримати Україну і стримати агресію Росії. Два ракетних есмінця "Дональд Кук" і "Рузвельт", оснащені ракетами Томагавк, увійдуть в акваторію Чорного моря вже 14-15 квітня.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За даними британських наглядачів, американські есмінці вже пройшли протоку Гібралтар і увійшли в акваторію Середземного моря. Туреччина відповідно до конвенції Монтре вже повідомила Росію про планований прохід військових кораблів США в Чорне море.

У Чорному морі ракетні есмінці ВМС США пробудуть 21 день - до 4-5 травня. Такий обмежений термін передбачений конвенцією Монтре.

Як Пентагон буде відповідати на агресію Росії проти України

Представники Міністерства оборони США вважають, що розгортання американських військових кораблів в Чорному морі дасть сигнал команді російського президента Володимира Путіна, що Білий дім уважно стежить за ситуацією на кордонах України, в тому числі в окупованому Криму. Штати вже повідомили Туреччині, що вони мають намір зайти в Чорне море, і офіційна Анкара відповіла, що не буде перешкоджати проходженню американських кораблів.

Білий дім переконаний, що агресивні дії РФ біля українського кордону аналогічні з агресією Кремля в 2014 році, коли Путін розв'язав війну проти України на Донбасі і окупував український Крим, який за 7 років окупації перетворив у військову базу.

Як Путін готується до атаки з боку Криму

  • Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони.

  • У січні 2018 року в районі мису Фіолент Путін поставив на бойове чергування російські зенітно-ракетні комплекси С-400 "Тріумф". Пізніше такі ж комплекси з'явилися і в Євпаторії, і в Джанкої.

  • За даними командування Об'єднаних сил ЗСУ, в кінці лютого поточного року Путін перекинув до Криму 3 мобільних радіолокаційних станції дециметрового діапазону "Противник-Г" і 10 розвідувальних хімічних машин РХМ-6 на базі БТР-80.

  • Крім того, нещодавно на озброєння Чорноморського флоту РФ прийняли новий патрульний корабель "Сергій Котов" і малий ракетний корабель "Грайворон". У ЗСУ звертають на те, що ці кораблі оснащені універсальним корабельним комплексом "Калібр-НК".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?