У Путіна розлютилися на США через Україну і загрожують ударом у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна розлютилися на США через Україну і загрожують ударом у відповідь

У Путіна розлютилися на США через Україну і загрожують ударом у відповідь
Джерело:  online.ua

США посилюють військову присутність ближче до російських кордонів, щоб стримувати агресію Росії, зокрема, проти України. Минулого тижня армія США провела військові навчання на території Румунії, куди були перекинуті дві ракетні системи дальньої дії HIMARS. 25 листопада видання Forbes повідомило, що ці установки випустили кілька ракет в Чорному морі поблизу окупованого Криму, що було посланням для Москви про те, що армія США в Європі відновила свою дальнобійну вогневу міць. У команді російського глави Володимира Путіна миттєво відреагували на ситуацію і назвали ракетні пуски США "провокаціями". Окупанти українського півострова заявили, що Крим надійно захищений "сучасними новітніми протиракетними комплексами", які можуть не тільки нейтралізувати будь-який "ракетний сюрприз", і пригрозили США у відповідь нищівним ударом. З такими погрозами на адресу США виступив так званий "заступник голови Громадської палати Криму" Олександр Форманчук, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Території Кримського півострова надійно захищені сучасними новітніми протиракетними комплексами, які здатні навіть при такій близькості не тільки ефективно нейтралізувати загрозу, а й, якщо знадобиться, нанести нищівну відповідь. Якщо комусь здається, що Росія залишить все це без уваги і не буде готова до відбиття такого роду загрози, то вони помиляються ", - пригрозив представник окупантів американської армії.

Важливо відзначити, що в Пентагоні не приховують плани перекинути американські війська, в тому числі виведені з Німеччини, ближче до російських кордонів, наприклад, в Румунію або Болгагрію. Ексглава Пентагону Марк Еспер раніше уточнював, що мова йде про передислокацію Другого бронетанкового полку сухопутних військ. Він нагадував, що ключовим принципом американського оборонного відомства, як і раніше, є посилення стримування Росії, підкресливши, що зараз з'явилася реальна можливість розмістити американські війська в країнах Балтії.

Як відомо, кілька днів тому сотні американських військовослужбовців вирушили на службу до Польщі. У Варшаві відкрили командування 5-го армійського корпусу США, яке буде єдиною структурою такого рівня, розгорнутої в Європі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія вирішила ще на рік продовжити санкції проти країн Євросоюзу, Канади, США, Австралії, які передбачають заборону на ввезення в Росію певних категорій продуктів харчування з Заходу. Відповідний указ 21 листопада підписав російський глава Володимира Путін у відповідь на продовження союзниками України санкцій проти Росії за незаконну окупацію Криму. Путін продовжив антиєвропейські санкції до 31 грудня 2021 року з урахуванням того, що їх можна скасувати в будь-який момент за умови, якщо Захід зніме обмеження з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?