Путін розлютився на весь світ через Україну і завдав удар у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розлютився на весь світ через Україну і завдав удар у відповідь

Путін розлютився на весь світ через Україну і завдав удар у відповідь
Джерело:  online.ua

Росія вирішила ще на рік продовжити санкції проти країн Євросоюзу, Канади, США, Австралії, які передбачають заборону на ввезення в Росію певних категорій продуктів харчування з Заходу. Відповідний указ 21 листопада підписав російський глава Володимира Путін у відповідь на продовження союзниками України санкцій проти Росії за незаконну окупацію Криму. Путін продовжив антиєвропейські санкції до 31 грудня 2021 року з урахуванням того, що їх можна скасувати в будь-який момент за умови, якщо Захід зніме обмеження з РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал правової Інфомрация РФ.

"Продовжити з 1 січня по 31 грудня 2021 року дію окремих спеціальних економічні заходів, передбачених указом президента РФ від 6 серпня 2014 року", - йдеться в указі Путіна.

Як відомо, Путін ще шість років тому заборонив ввозити в Росію з ЄС м'ясо і м'ясну продукцію, молоко і молочну продукцію, рибу та рибну продукцію, овочі і фрукти. З жовтня 2017 року він розширив санкції і заборонив ввозити ще й живих свиней, за винятком чистопородних племінних тварин, а також субпродукти і жир тварин, тваринне масло.

Нагадаємо, Путін ввів продуктове ембарго в серпні 2014 року в відповідь на обмежувальні заходи західних країн після незаконної анексії Криму і початку збройної агресії Росії проти України на Донбасі. Зараз проти Росії діє цілий пакет західних санкцій. Вони забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів і технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. Також вони забороняють робити інвестиції європейським бізнесменам і надавати туристичні послуги на території анексованого українського півострова. Зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти. Щорічно Рада ЄС продовжує і підсилює діючі обмеження. У 2020 році в Євросоюзі не змінили свою позицію. Там нагадують Кремлю, що Крим - це український півострів, і поки російська влада не повернуть його офіційному Києву, списку санкцій тиск на окупантів буде тільки посилюватися.

Влітку 2020 року в кримським санкцій ЄС проти Росії приєдналися ще шість країн - кандидати на вступ до Європейського союзу Чорногорія та Албанія, члени європейської зони вільної торгівлі Норвегія і Ісландія, а також Україна і Грузія. При цьому в Росії вірять в те, що Захід не піде на новий рівень обмежень щодо Росії, оскільки від них можуть постраждати європейські компанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пішов на екстрені заходи проти України через підтримку Німеччини і Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?