Ватажок "ДНР" просить у Путіна військову допомогу і приєднання до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ватажок "ДНР" просить у Путіна військову допомогу і приєднання до Росії

Ватажок "ДНР" просить у Путіна військову допомогу і приєднання до Росії
Джерело:  online.ua

Руководство так званої "ДНР", яке призначив Кремль, готує звернення до президента РФ Володимира Путіна. Українським спецслужбам вдалося дізнатися, що є три варіанти цього документа, які вже підписав "голова ДНР" Денис Пушилін. Серед них - прохання про військову допомогу та прийняття псевдореспубліки до складу РФ.

Джерело: Дзеркало тижня

У текстах звернення Пушиліна до Путіна, які вдалося отримати українським спецслужбам, бойовики пропонують Кремлю свої варіанти вирішення ситуації на Донбасі. У всіх з них Пушилін дякує Путіну за "співчутливе ставлення до долі жителів Донбасу і безцінну допомогу, яка допомагає їм виживати під натиском київської влади з 2014 року". Він пише, що можливість "вступу в громадянство" РФ стала безцінною "для людей, які відчувають себе росіянами за духом і вважають своєю головною метою інтеграцію в російський соціально-політичний і культурний простір".

Також в листах йдеться про те, що Україна, отримуючи всебічну підтримку США і інших західних партнерів і всупереч міжнародним зобов'язанням, "зважилася на силове вирішення конфлікту на нашій території". Далі тексти звернень відрізняються.

Про що просить Пушилін Путіна

  1. У першому зверненні до Путіна Пушилін просить надати військову допомогу, щоб не допустити жертв серед мирних громадян, руйнування об'єктів інфраструктури і житлового фонду у разі початку нової війни.

  2. У другому зверненні Пушилін просить включити "ДНР" до складу Росії від "імені всього російського населення і російських громадян, які проживають на території Республіки" на підставі псевдореферендума 2014 року. Він пише, що при необхідності, жителі "готові повторно висловити своє волевиявлення, яке підтверджує бажання приєднатися до своєї історичної Батьківщини" на референдумі.

  3. У третьому зверненні Пушилін просить Путіна визнати "ДНР" як "незалежну демократичну правову соціальну державу", а після цього укласти договір про дружбу і співробітництво між "Донецької Народною Республікою" і Російською Федерацією, в якому буде передбачено співробітництво в сфері оборони. До речі, Пушилін вже навіть підготував проєкт цього договору і готовий представити його Кремлю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?