Україна відмовилася від участі в переговорах ТКГ з представницею бойовиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відмовилася від участі в переговорах ТКГ з представницею бойовиків

Україна відмовилася від участі в переговорах ТКГ з представницею бойовиків
Джерело:  online.ua

Україна не братиме участь в переговорах політичної підгрупи ТКГ по Донбасу, поки ОБСЄ не виключить з неї представницю бойовиків "ДНР" Маю Пирогову. Глава української делегації Леонід Кравчук вже направив відповідну вимогу модераторці ОБСЄ Хайді Грау.

Джерело: заява Кравчука в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми не будемо брати участь в переговорах в присутності, вибачте на слові, людини, яка засуджена за тероризм - є вирок суду, це не просто якісь надумані речі. Коротше, Україна не братиме участі в переговорах, якщо ця людина буде присутня в вікні. Наша делегація залишає переговори, поки це не буде зроблено", - заявив глава української делегації.

Кравчук зазначив, що не знає, чи з'явиться Пирогова на наступному засіданні політичної робочої групи ТКГ, оскільки Росія повідомила, що "експертка" захворіла і поки не може бути на консультаціях.

Як Пирогова з'явилася на переговорах ТКГ?

Маю Пирогову, яку в Україні заочно засудили до 10 років в'язниці, 16 березня на переговори запросила Росія. Українська делегація відразу ж висловила протест і відмовилася вести переговори з представницею бойовиків. В результаті засідання було зірвано.

Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович пізніше повідомив, що російська делегація висловила готовність усунути Пирогову від переговорного процесу в політичній підгрупі.

Хто така Мая Пирогова?

Мая Пирогова вступила в ряди бойовиків так званої "ДНР" в 2014 році, з самого початку російської агресії проти України і окупації частини Донбасу. У 2015 році її призначили керівницею "департаменту державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР". Вона відповідала за наповнення інформаційних ресурсів бойовиків.

26 червня 2018 року Шевченківський райсуд Чернівців заочно засудив Маю Пирогову до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. З того моменту Пирогова знаходиться в розшуку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?