Путін задумав використати жителів ОРДЛО в новій махінації
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін задумав використати жителів ОРДЛО в новій махінації

Путін задумав використати жителів ОРДЛО в новій махінації
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін вже почав "готуватися" до парламентських виборів в Держдуму РФ і для того, щоб на них перемогли угодні йому партії, в тому числі "Єдина Росія", вирішив знову використати жителів окупованого Донбасу. Як і до голосування за зміну Конституції РФ і обнулення свого президентського терміну Путіна вирішив залучити українців з ОРДЛО, яких змусив отримати російськи паспорта. Більш того, він вже запустив пропаганду про різко збільшену кількість незаконно виданих паспортів РФ українцям, щоб фальсифікувати вибори, оскільки ніхто не може проконтролювати ані скільки російських паспортів було видано жителям ОРДЛО, ані скільки новостворених "росіян" візьмуть участь в цьому голосуванні. Нову махінацію Путіна на Донбасі викрив в Facebook  представник Донецька в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш, передає ONLINE.UA.

Представник української делегації в ТКГ уточнив, що начальник ГУ МВС РФ по Ростовській області Олег Агарков заявив, що в ОРДЛО видано вже 683 тисячі російських паспортів, хоча ще три тижні тому депутат Держдуми РФ Андрій Козенко на скандальному форумі в окупованому Донецьку за участю ватажків бойовиків, російських пропагандистів і політиків говорив про 400 тисяч незаконно виданих паспортах. Як зазначає Гармаш, виходить, що за три тижні окупанти видали понад 150 тисяч паспортів РФ, при тому, що за 8 місяців 2020 року в Росії заявляли про видані 254 тисячі незаконних документів.

Гармаш вважає, що всі ці фейки зумовлені підготовкою нової махінації Путіна до проведення виборів до Держдуми, які повинні пройти у вересні 2021 року. Він не виключає, що за цей час окупанти можуть намалювати і мільйонну "статистику" нових російських виборців, які, звичайно ж, свої голоси "віддадуть" за єдиноросів, або інших, потрібних Путіну партій.

"Тобто, окупований Донбас стає сірою зоною для виборчого процесу в Росії. Фактично, полем фальсифікації російських виборів. Оскільки ніхто не може, по-перше, - проконтролювати скільки насправді паспортів видано, по-друге, скільки з нових росіян-донеччан прийдуть на ці вибори. Тим більше, що масовість відвідування виборчих дільниць, швидше за все забезпечать проведенням якогось безглуздого "референдуму", мета якого тільки в цьому і буде полягати ... Росія багато витрачає на Донбас. Тепер він повинен відпрацьовувати це не тільки кров'ю ... ", - підсумував представник Донецька в ТКГ.

Нагадаємо, згідно з українським законодавством громадянин України не має права мати два громадянства. Отже, якщо громадянин України добровільно набуває громадянство іншої держави, то це є підставою для припинення громадянства України. Однак припинити громадянство певної особи може тільки Президент України своїм указом. Тому автоматично при отриманні паспорта іншої держави паспорт України не анулюється, але ризики втратити громадянство України є.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін проводить нову секретну операцію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?