Бойовики ОРДЛО задумали новий референдум про статус Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО задумали новий референдум про статус Донбасу

Бойовики ОРДЛО задумали новий референдум про статус Донбасу
Джерело:  online.ua

Бойовики ОРДЛО в черговий раз дали зрозуміти українській владі, що не мають наміру завершувати війну на Донбасі. Вони вже розкрили свої обурливі плани, які хочуть реалізувати за допомогою Радбезу ООН. Йдеться про проведення повторного референдуму в так званих "ЛНР" і "ДНР" про статус Донбасу, щоб знову "подвердити волю народу". Про це заявив ватажок "ДНР" Денис Пушилін, якого Кремль призначив керувати окупованою Донецькою областю, передає ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

"Ми говоримо про готовність (самопроголошеної - ред.) "республіки" знову задіяти механізм прямої демократії. Це, по суті, наш сигнал світовій спільноті: ми не втратили, а тільки зміцнили нашу віру в свободу, гуманізм і права людини, ми готові знову показати наше прагнення до тих ідеалів і цінностей, заради захисту яких народ виходив на вулиці в 2014 році ", - заявив ватажок бойовиків.

Більш того, він має намір звернути увагу світової громадськості "на прихильність Донбасу до повної поваги норм і принципів міжнародного права".

"Саме з цією метою було висловлено готовність сприяти будь-яким міжнародним спостерігачам в разі, якщо буде прийнято рішення про проведення процедури висловлення, а вірніше - підтвердження волі народу Донбасу", - додав Пушилін, який вважає, що "світова спільнота в особі ООН має набагато більше ретельно вивчити всі обставини і ознайомитися з позицією обох сторін конфлікту ".

При цьому ватажок "ДНР" визнав, що обстановка на лінії зіткнення в Донбасі погіршується, в чому за традицією звинуватив українських військових. Пушилін дав зрозуміти, що ніяких Мінських домовленостей і режиму перемир'я бойовики не дотримувалися і дотримуватися не збираються.

"Ми готові відповісти будь-який крок України, будь то новий виток ескалації або чергова провокація на переговорному треку", - підсумував ватажок бойовиків.

Важливо відзначити, що команда російського президента Володимира Путіна також кілька днів тому дала зрозуміти українському лідеру Володимиру Зеленському, що не збирається погоджуватися ні на які пропозиції України по Донбасу. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія і так вже "серйозно" поступилася офіційному Києву спробувавши створити так звану дорожню карту щодо врегулювання конфлікту в рамках Мінських угод. Лавров зазначив, що нічого більшого від Москви чекати не варто - Путін буде принципово стояти на своєму і домагатися імплементації в законодавство України "формули Штайнмайера", яка передбачає надання особливого статусу Донбасу, блокуючи будь-які переговори, в тому числі і на вишем політичному рівні. При цьому винними в "глухому куті" по Донбасу Лавров вважає вже не тільки Зеленського, але і канцлерку Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона, які не реагують на заклики Москви "урезонити і напоумити київських представників" і не використовують свій тиск на владу України в користь Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль підтримав провокаційну пропозицію бойовиків ОРДЛО Україні щодо передачі полонених українців через Медведчука, а не за встановленою процедурою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?