Це нагорода Путіну за війну — Польща присоромила Меркель та Макрона
Категорія
Політика
Дата публікації

Це нагорода Путіну за війну — Польща присоромила Меркель та Макрона

Це нагорода Путіну за війну — Польща присоромила Меркель та Макрона
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький публічно присоромив канцлерку ФРН Ангелу Меркель та французького лідера Еммануеля Макрона, оскільки вони пропонували відновити проведення самітів Євросоюзу з очільником Кремля Володимиром Путіним. Польський політик звернув увагу на те, що занадто рано проводити саміти з РФ і подібна зустріч, яку пропонували офіційні Париж та Берлін, була б нагородою російському диктатору за війну на Донбасі.

Джерело: "ЄП"

Польща критикує Меркель і Макрона через зміну позицію щодо Путіна

"Я і багато інших лідерів, зокрема, країни Балтії, вважаємо, що це передчасно. Сьогодні це була б своєрідна нагорода для президента Росії за його послідовну політику агресії, провокування сусідів, атак різного роду" - наголосив Матеуш Моравецький.

Окрім того, польський політик закликав міжнародну спільноту не забувати про війну на Донбасі і анексію Криму.

Як стверджує прем’єр-міністр Польщі, дискусії на саміті розділилися і в результаті було ухвалено висновки, які не містять згадки про можливий саміт.

"Співпраця можлива, але тільки в тих сферах, які вимагають дуже тісної координації і не несуть ризиків, пов’язаних з зовнішньою політикою, наприклад у сфері громадського здоров’я або клімату, чи у питаннях Близького Сходу" - підкреслив Матеуш Моравецький.

Що відомо про план Меркель щодо діалогу з Путіним

23 червня німецька лідерка Ангела Меркель закликала ЄС налагодити переговори на високому рівні з очільником Кремля Путіним, намагаючись підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з російським президентом — це спровокувало серйозний конфлікт в Євросоюзі.

"Пропозиція негайно зустріла спротив деяких країн ЄС, особливо трьох країн Балтії та Польщі. Ініціативу обговорюватимуть у четвер на саміті ЄС. Україна вважає ініціативи щодо відновлення проведення самітів між Євросоюзом та Росією небезпечним відхиленням від санкційної політики", — йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?