Путін заявив про серйозну поступку Україні на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін заявив про серйозну поступку Україні на Донбасі

Путін заявив про серйозну поступку Україні на Донбасі
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін заявив, що поступився Україні, коли наказав відвести війська від українських кордонів. Його обурює, що у відповідь на це західні країни "приперлися" до кордонів РФ.

Джерело: трансляція прямої лінії з Путіним

Глава Кремля на першій за два роки "прямої лінії" відзначив, що його турбує "військове освоєння" України західними країнами. Каже, що побоюється загроз для Москви і народу Росії, які можуть виникнути.

"Військове освоєння території, яка безпосередньо межує з нами, - це створює для нас істотні проблеми в сфері безпеки. Це стосується реально вже життєвих інтересів Російської Федерації і народу Росії. Ось це викликає занепокоєння і про це ми повинні думати", - поскаржився Путін.

Він згадав, як в Україні і на Заході "підняли великий галас" через так звані "навчання", під приводом яких Росія стягнула до українських кордонів понад 100 тисяч військових і сотні одиниць важкого озброєння. За словами Путіна, він як тільки помітив "занепокоєння", на що йому, правда, знадобилося більше місяця, одразу наказав міністерству оборони "потихеньку закінчувати". Обурюється, що його поступку і "жест доброї волі" ніхто не помітив.

"Ось дивіться: підняли великий галас з приводу того, що ми проводили навчання на своїй території поблизу українських кордонів. Я дав вказівки міністерству оборони потихеньку закінчувати і війська вивести, якщо когось це так турбує. Ми це зробили. Але замість того, щоб відреагувати на це позитивно і сказати: "Добре, ми зрозуміли вашу реакцію на наше обурення", замість цього вони що зробили - вони приперлися до наших кордонів ", - обурений Путін.

Пряма лінія з Володимиром Путіним - що ще про Україну говорив глава Кремля

На "прямій лінії" Путін запевнив, що не вважає Україну недружньою країною, але підкреслив, що сьогоднішнє українське керівництво явно недружнє до Росії. Він традиційно додав, що "українці і росіяни взагалі один народ".

На питання про те, чому він відмовляється від переговорів з президентом України Володимиром Зеленським, Путін заявив, що не бачить в них сенсу.

"Ну що зустрічатися із Зеленським ... Якщо він віддав свою країну під повне зовнішнє управління. Ключові питання життєдіяльності України вирішуються не в Києві, а в Вашингтоні. Почасти в Берліні і Парижі. Ну і про що розмовляти? Проте я не отказиваюcь від зустрічей такого роду. Треба тільки зрозуміти, про що говорити ", - сказав Путін.

Також Путін згадав і свого кума, лідера партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого він назвав "українським націоналістом". Обурився, що його "замкнули перед виборчою кампанією".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?