У Путіна злякалися наслідків для Донбасу після навчань Sea Breeze
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна злякалися наслідків для Донбасу після навчань Sea Breeze

У Путіна злякалися наслідків для Донбасу після навчань Sea Breeze
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна всерйоз стурбована масштабними навчаннями Sea Breeze в Чорному морі. Після того, як погрози Москви про "непередбачені інциденти" в море не подіяли на учасників навчань, в Росії почали говорити про наслідки на Донбасі.

Джерело: Twitter делегації Росії на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями

Члени російської делегації з першої хвилини навчань, які стартували тільки сьогодні, заявили про їхню надзвичайну агресивність. Вони закликали США та їх союзників відмовитися від проведення відпрацювання військових дій там, де є "регіональні заходи зміцнення довіри і безпеки".

"Сподіваємося, що за підсумками навчання США проявлять транспарентність у вивезенні з України сучасного озброєння, боєприпасів і матеріального майна з метою їх непопадання в руки військових на Донбасі", - йдеться в повідомленні російської делегації.

Що відомо про навчання Sea Breeze в Чорному морі

У 2021 році в українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze прийме участь рекордна кількість країн-учасниць - 32 країни з шести континентів. Навчання розпочалися 28 червня і триватимуть до 10 липня.

В Sea Breeze-2021 візьмуть участь 5 тисяч військових. До навчань також залучать 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу. Крім того, до навчань вже приєднався Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі.

У Генеральному штабі ЗСУ уточнювали, що навчання будуть проводити в північно-західній частині Чорного моря, а також в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях. З української сторони в навчаннях візьмуть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки.

Головними завданнями навчань буде:

  • всебічна підготовка військовослужбовців, штабів і підрозділів ВМС ЗС України до спільних дій з військовими формуваннями збройних сил держав-членів НАТО,

  • отримання досвіду з питань оперативного планування, ведення бойових дій за стандартами і процедурами НАТО,

  • підвищення рівня сумісності і міжвидового співпраці між збройними силами України, іншими збройними формуваннями України і збройними силами держав-членів і партнерів Північноатлантичного альянсу,

  • відпрацювання таких елементів, як протичовнова, протикатерна, протиповітряна оборони, протимінні дії, прибережні, річні і морські операції з перехоплення та протидії незаконним збройним формуванням.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?