Есмінець США Ross прибув в Одесу на навчання Sea Breeze 2021
Категорія
Україна
Дата публікації

Есмінець США Ross прибув в Одесу на навчання Sea Breeze 2021

Есмінець США Ross прибув в Одесу на навчання Sea Breeze 2021
Джерело:  online.ua

27 червня американський ракетний есмінець Ross зайшов в порт Одеси. Військовий корабель візьме участь в навчаннях Sea Breeze 2021.

Джерело: офіційний Тwitter навчань Sea Breeze

Есмінець Ross - це ескадрений міноносець з керованою ракетною зброєю ВМС США. Корабель оснащений:

  • бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis;

  • пусковими установками з крилатими ракетами Tomahawk,

  • зенітними ракетами RIM-156 SM-2 або протичовновими ракетами RUM-139 VL-Asroc;

  • різним кулеметно-гарматним озброєнням - 127-мм артилерійською установкою Mark 45, двома 25-мм гарматами M242 Bushmaster і чотирма кулеметами Browning M2;

  • двома триствольними торпедними апаратами Mk.32 і двома шестиствольними 20-мм автоматами Phalanx CIWS.

Що відомо про навчання Sea Breeze в Чорному морі

У 2021 році в українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze буде рекордна кількість країн-учасниць - 32 країни з шести континентів. Навчання розпочнуться 28 червня і триватимуть до 23 липня.

В Sea Breeze-2021 візьмуть участь 5 тисяч військових. До навчань також привернуть 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу. Крім того, до навчань приєднається Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі. У Генеральному штабі ЗСУ уточнювали, що навчання будуть проводити в північно-західній частині Чорного моря, а також в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях. З української сторони в навчаннях візьмуть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки.

"Навчання будуть зосереджені на кількох областях бойових дій, включаючи десантні війни, маневри на суші, водолазні операції, операції з перехоплення на морі, протиповітряну оборону, інтеграцію спеціальних операцій, противолодочную війну і пошуково-рятувальні операції", - розповіли в НАТО про план навчань .

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?