Кремль прямо погрожує бомбами за "провокації" у Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль прямо погрожує бомбами за "провокації" у Чорному морі

Кремль прямо погрожує бомбами за "провокації" у Чорному морі
Джерело:  online.ua

У російському уряді виступили з прямими погрозами з приводу порушень власного морського кордону в Чорному морі біля окупованого українського Криму.

Джерело: Інтерфакс

За словами заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова, у Кремлі для відстоювання підконтрольних територій готові нібито користуватися не тільки дипломатією, але й військовими методами.

“Ми можемо звертатися до здорового глузду, вимагати поваги міжнародного права. Якщо це не допомагає, можемо бомбити, не просто по курсу, але і по цілі, якщо колеги не розуміють”, - наголосив представник Кремля.

Він згадав “міжнародне право”, яке нібито порушують інші держави незаконним перетином водних кордонів, однак окупація Криму, а зокрема й підконтрольність відповідного морського регіону Росії, не визнана у світі та сама є порушенням цього права.

“Територіальна цілісність Російської Федерації є недоторканною, непорушність її кордонів - це абсолютний імператив, ми будемо стояти на сторожі всього цього як дипломатичними і політичними, так, при необхідності, і військовими засобами”, - стверджує Рябков.

Фантомний обстріл корабля у Чорному морі

Напередодні російський уряд звинуватив британський есмінець Defender у нібито порушенні кордонів РФ неподалік від кримського мису Фіолент. Російські сили через це відкрили попереджувальний вогонь, а бомбардувальник навіть пригрозив демонстративним скиданням бомб у воду.

Утім, британська сторона інциденту прямо наголосила - жодного вогню з боку РФ не сталося, а російські сили, наскільки відомо Лондону, проводили свої навчання.

“Корабель ВМС Великої Британії мирно перетинає територіальні води України відповідно до міжнародного права… Ми вважаємо, що росіяни проводили навчання з артилерійської стрільби в Чорному морі та заздалегідь попередили морську спільноту про свою діяльність. У бік HMS Defender не стріляли, ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху скидалися бомби”, - констатували в Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?